[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (63)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
大哥
史雲斯頓亞冠踢到

我都覺得朱蛇一定保守同現實
亞冠起碼八成時間都守波
註多個防中好過註前鋒

如果踢亞協就可能會調轉
十成九caramel Latte

肥L到
歐冲加油
兩年前嘅大鳩就話
依家應該唔掂了
史雲斯頓亞援有啲嘥位
史雲斯頓應該冇passport
講勤力嘅本地,我覺得史雲斯頓已經係最接近呢種踢法,都已經爭好多
阿廷自己都話自己「五五波同人拍例輸」,點可能頂到基爾頓個位,仲未計亞冠對手比港超過一兩班

講真出到去對強隊,冇Baena傑志會死得仲慘,本地球員喺港超比賽都頂唔到佢個位,出到去會有咩結果可想而知
考慮到傑志下年都大機會有得打亞冠
應該快啲同巴爾拿簽多一年約
你要人地
人地都未必簡你
講緊東南亞嗰堆d人工出手高傑志好多
又要浪費多幾個月時間
咁我覺得for家庭黎講
香港生活質素係優勝過東南亞嗰啲既
同埋泰越馬拉亞冠隊都應該嫌dejan老
玻仔同香港應該係僅餘選擇
傑要早啲出offer,希望留到人
原來講緊巴爾拿
不過dejan都應該續啦
希望傑可以留丹恩多一年
其實你見到佢狼狽首先係因為佢個人走咗去守 你有無諗過出其他人可能嗰個位直情無人守
就算勤力都唔代表有意識
隊友甩位追唔切自然要犯規阻停
呢啲職業犯規嘅黃牌通常都係防中食
嗯,下雨的決賽天。唔驚啦,我哋浸大架嘛。(見氣氛咁緊張,諗住詼諧下。。。)

但係都無阻我哋爭勝嘅決心!

冇得入場係可惜啲,但係都唔好唔記得mark實直播時間!支持者如果有意支持球隊,觀看賽事,請在比賽時間登入Facebook 觀看體路 @sportsroad.hk 與香港大專體育協會 @usfhk.official 的聯合直播!
https://www.instagram.com/p/CNwKSLXloX0/
From: HKBU Men’s Soccer Team
歐沖要6月先有得踢
【聚散有時】

剎那間走到最後一役,此刻贏輸結局仍是未知,但有種結局卻無可避免......離散。是役之後,除了有畢業生去其他地方繼續追夢成長,教大男足主教練-丘文龍教練亦將離隊。丘Sir三年前擔任主教練一職,同年即帶領教大男足殺入決賽。三年間一直以身教勝於言教的作風陪伴球員的成長,多次體能訓練都「齊上齊落」,球埸上的嚴格,球場外的手足情,兄弟,一一在心。而今年教大男足抱憾四強落敗,但最後一役季軍戰,兄弟們都會搏盡,將力爭勝利以作道別!以勝仗感激丘sir對球隊嘅付出和教導。

丘Sir前程錦繡,一路順風!
https://www.instagram.com/p/CNwIDMxl6Ll/
From: 香港教育大學男子足球隊
比佢fake咁多次
今次等落到場先J
東方龍獅鬥理文,兩隊亞協盃球隊再次碰頭!
https://www.instagram.com/p/CNwMeXBp5np/
From: 港超聯ig
巴爾拿32歳唔算老
相信大家唔反對傑同佢簽多一年

丹恩已經39歲,過多幾個月就40
年紀問題會係應否同佢續約嘅考慮
我自己就認為以丹恩踢法,再老多一年都問題不大

不過要佢兩個肯續約先算
丹贊真心有球味,又nice

如果下年仲有亞冠真係可以留
好多隊日本新簽外援都未岀得
升班嘅德島用左成千萬港紙簽番嚟嘅意甲外援都未岀得
但成個日本聯賽打到4分1了
‼️𝗠𝗔𝗧𝗖𝗛 𝗗𝗔𝗬‼️
https://www.instagram.com/p/CNwE9I0hoTd/
From: 理文ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞