[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (63)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
客觀事實係當巴爾拿同場
基爾頓表現係特別好
有無識波人解釋下個中原理
可以搵返未有巴嘅傑志睇,巴係賣路數 遮線同埋

守埋攻嗰下

之前未嚟朱爾頓要防守埋同分波,一個人做二個人

所以巴嘅存在應該要落到場先感受到
佢中後埸搶到同hold 到波 前一格基爾頓冇咁大壓力
巴爾拿未嚟前,基爾頓比連登仔屌到暈

巴爾拿嚟咗,連登呢度叫基爾頓「球王」「真核」

分別大到呢
傑如果而家冇咗頓哥,唔撚使攻了
咁純粹係角色分配問題
就算係分配問題,依家有邊個可以頂到佢而有一樣效果
所以喺我角度基爾頓同加維蘭都一定要reg
反而巴爾拿個位搵個勤力中場專心防守可能取代到
大鳩以前咪呢個位
巴爾拿個級數先取代唔到
而家要用個外援位做同樣工作真係好嘥
朱爾頓拍菊 兩個爭波踢唔work
拍大哥 大哥太老基球王上上落落要跑曬
拍堆幼幼 又無個好似何振廷 巴爾拿咁敢轉身去
(其實有龍仔嘅....但要比返5年前嗰個龍我
講到龍好老咁
佢用嚟頂而家加維蘭個位都ok吖
對飛馬嗰場挨左邊踢都協防唔少
問題真係冇第二個大哥,顏樂楓都似嘅
今日又可以睇費7戲弄主席
傑志陣中可唔可以用Sean/Roberto試下?
當然我都知級數一定冇巴爾拿咁高
但我覺得影響會比唔reg基爾頓/加維蘭細
佢唔係勤力咁簡單
你睇下佢迎波d動作
做曬shoulder check望曬周圍
下下後場攞波ok就轉身去曬帶生個波

特別係傑本身班人意識好差
中後場成日無人幫波
就要有佢帶生先得
尋日有下要丹尼走入中場幫我睇到我屌左聲
5年前嗰個打亞協扭人半隊
兩個都唔掂啦,SEAN未fit 羅拔圖依家打閘係最好

佢打防中太慢 開始跟唔到
巴爾拿除左會成日申請黃牌之外我覺得好好
笑撚死人,其實要傾波經真係要有識波牌,話巴爾拿可有可無果啲人真係........
【Eastern LL vs Lee Man Preview】

Time to cater our English reading fans.
Tomorrow the team plays against Eastern Long Lions, the 20/21 Sapling Cup winners
To hype things up, we bring you some relevant memes...
https://www.instagram.com/p/CNuVvxelG7O/
From: Leemannschaft
華佬一開頭都係咁俾人話

From: 盧卡斯ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞