[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (63)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
其實成場除咗攞黃牌嗰下衰on9
整體上都無咩大錯
連友賽都無得約
真係唔知點操起班人狀態
Fatgor屋企係咪開茶記?
山度士都踢過甲府風林,但喺港超都踢得麻麻

有錢嘅話可以簽川崎前鋒個達米奧
達美奧真係難啲
飛馬其實係想當佢黑山伊巴咁用
但係佢好多時都做唔到 一係就左右就配合唔到
一係佢簽翻艾華 咁樣應該有啲幫助
米基爾單刀被撲跌?
睇精華似有中波
【全場精華】港超聯:愉園 1比3 傑志
https://www.facebook.com/394422737419738/videos/503295414017005
From: 我撐本地波
伊巴入第一球有可能越位,第二同第三球就肯定無越位
南華教練團凋零
陳振宇暫代教職

上周港甲聯賽最後一次帶隊的南華主帥潘耀焯,周三晚於摩士公園球場主持最後一訓練後,正式與隊員告別,離開工作近五年的南華青訓總教練崗位!

「細焯」離任後,本周日(18日)聯賽由誰帶隊「少林兵」出戰頓成焦點,有球迷對新帥充滿期望,盼有驚喜人選;亦有人預測領隊「柱爺」會兼任教職,結果兩者皆非,因為南華高層決定不假外求,從內部調升;本季加盟南華取代范俊業守門員教練的陳振宇接過「燙手芋」,以代教練身份帶領「少林兵」出戰本季餘下的九場聯賽,而本周日(18日)迎戰進步中的凱景,將是「宇SIR」的地標戰,對爭連勝的南華也是一項考驗!

南華自獲林大輝慈善基金每年撥七位數字贊助下,過去四年,教練團都招攬了不少名宿助陣,包括初期有唐健明、顧寧聰、馬健聰、顧錦輝及陳鴻平等,而范俊業上季亦加入南華教練團,然而,今季教練團陣容則明顯「凋零」,開季前「細焯」還有陳文俊及陳振宇相助,但聯賽因疫情下暫停,復賽時,陳文俊已離隊,而守門員教練陳振宇雖獲保留,但亦被註冊為球員,以填補青年門將陳豫遵離隊的空缺。據了解,南華今季減省教練人手與該隊決定疫情下不派隊參加U18、U16及U14等青年聯賽有關。
From: 還看港甲
陳振宇
睇嚟南華高層最低限度保住甲組就算
話說東方件馬希偉宜家點?

仲有無機會返外國?
留係到跟av堅=等死

From: 黃浩然ig
正路揀基

入唔到波都守好咗先
個右翼位都係拎嚟協防多
最多咪學朱蛇港隊咁搵羅梓踢
畀機會畢頓啦
信佢會成材入港隊!
林林有冇可能去日本?
第一球遠處盧斯安奴似乎包咗越位
第二球丹恩走位入楔盡顯級數
第一球都唔似有啦
今日右閘位出曬羅拔圖唐文都唔出羅梓做乜事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞