[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (63)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
又唔好咁 大家都係傾下波 各有各觀點啫
雖然我都覺得一定要reg巴爾拿 冇咗佢對強隊會差好遠
尋日坐界限街,聽到有人話巴爾拿好撚廢,隔一分鐘就聽到另一個人話佢好勁
真係球盲探測器
又食muffin 肥仔

From: 林恩許ig
冇佢比人輕鬆中出啦
唔通到2021 年防中仲靠黃洋咩
出到去基爾頓呢d先冇用講真,冇範掂講真
今個星期香港超級青年聯賽,晉峰U18迎戰東方龍獅。上半場兩隊節奏明快,己隊陷於苦戰,由於東方行軍速度比之前對手更快,球隊一時未能適應。上半場中段被對方射入0:1。

下半場調整後,球隊開始發揮水準,多次嘗試組織攻勢,但未能取得入球。更被對方一次反擊射入0:2,亦以此比數結束球賽。

賽後教練認為這場敗仗能令球員適應更高強度節奏的比賽,球員必須要適應及減少個人犯錯,才可以達到更高水平。雖然敗仗一場,但相信對球員是一課好的學習。
https://www.instagram.com/p/CNwCPp4Fxxa/
From: 晉峰ig
請考慮埋對手水平
傑志出到去係要守波
加維蘭打右翼同羅梓打右翼 防守上會唔會有好大唔同?
其實咁樣就已經知道係要唔reg邊個
成日攞牌就係因為防守失位又唔夠快
好少見外援喺港超打弱隊都咁狼狽

進攻佢係現到位有shoulder check
但派唔到波上前入final third
(對比史葛就會睇到幾大分別)
好聽就叫hold到波控制節奏
比着第二個咁做就係踢刷鞋仔波橫傳回傳

級數能力無可否認佢一定高過本土球員
問題係值唔值得花一個外援位喺佢度
我只係覺得基爾頓同加維蘭作用大佢好多
未睇過無巴爾拿嘅傑志?基爾頓垃圾 後防幾個炸彈輪流派膠
日昇寶成朋友憑著盧均宜致勝入球
晉級四強
https://youtu.be/Cv1w2E0N20A
From: Football 7 Highlights
基爾頓無巴爾拿真係港超都踢唔掂咁款
點解會有人認為可以唔註巴爾拿

註唔註加維蘭可能好睇蘇沙幾時有護照同埋佢嘅康復程度/狀態?
史葛反而同華佬似,應該係同一類,但巴唔係

傑本身亦冇人做到你講嗰d

但傑條防線要出去鬥,得艾里奧係fit 叫好少少

你睇尋晚Sean 加韓仔做中堅就知咩事

不過另外咁睇圍欄同丹贊係好夾

相反朱爾頓真係好麻麻
喺0407「菁英盃」決賽愉園對東方龍獅賽後,當選「#仁和堂滴雞精ManOfTheMatch」嘅艾華度,同「#仁和堂滴雞精ManOfTheMatchU22」嘅鄭子森,日前已經收到屬於佢哋嘅獎座同獎品喇!

From: 我撐本地波
發神經
識買一定買東方對家
丹恩奴域 基爾頓 巴爾拿 + 朴俊炯
我諗應該都係呢四個
蘇沙同杜馬思一係計本地 一係索性唔註
傑踢亞冠都係防守為重 朱Sir可能都係出四閘陣
真係好接受唔到韓仔註亞援
無巴爾拿就諗起作客晉峰嘅上半場

加維蘭個位仲有alex頂
巴爾拿應該無邊個夠實力頂
我以為佢隻腳腫晒應該有排抖丫
頂佢咁快又可以復出
其實如果牙廷有基爾頓嘅cover rate
係咪可以考慮下註加維蘭 唔註基爾頓

佳 丹恩
/龍 廷 巴爾拿 加維蘭
丹尼 Helio Sean Roberto/羅梓

羅梓近排搞乜 好似出少咗好多
腦屍又中
基爾頓個位都好睇杜馬思本護照幾時到
有杜馬思俾Sean Roberto 打中場都得
咁基爾頓個重要性就會減低好多

基爾頓上到亞冠水平仲有冇貨賣真係好難講
佳佳
搵佢哋兩個打防中就唔夠中堅 唔通朴+杜國樑咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞