[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (63)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
「傑志三線之中,最出色的是前線」

丹恩未嚟之前,傑志成日入唔到波
M子聽日入場?
你今晚入唔入?

拎咗S L可以入得場
但未決定入唔入
CLS【港超賽後評】 傑志三球大勝晉峰 朱sir面對攻中幸福的煩惱
米仔研究室

前一晚看過列斯聯爆冷擊敗曼城的比賽,令筆者周日(11/4)入場時一直在想,同樣主張前場逼搶的晉峰,能否將聯賽榜榜首的傑志逼到透不過氣來,成功搶分?最終這幻想未有成真,傑志繼續主宰賽事,輕取對手3:0。

傑志繼續排出4-3-3的陣式,年僅22歲的何振廷連續第四場出任正選攻擊中場的角色。憑着出色的表現,射入傑志生涯第一球,賽後更獲選為MVP。看完比賽後,筆者腦海中立即浮現一條問題:「何振廷和鄭展龍,誰更適合現時的傑志?」
https://football.fanpiece.com/micjaifootball/港超賽後評-傑志三球大勝晉峰-朱sir面對攻中幸福的煩惱-c1399462.html
擺返佳佳喺正前鋒再講啦
佢踢邊路=廢
佢踢左邊拎到波就斬或俾番後
踢法慳水慳力
何振廷絕對可以打埋中中, 唔怕同龍仔撞位啦
暫時表現阿廷完勝龍仔
打正前佢又唔夠丹恩爭
Kidchild 抖3周阿5pcs都唔隻手遮天排d賽事上黎踢?
龍仔太多傷…
龍仔打攻中唔夠侵略性
所以如果一仔有番態佳佳應該打番後備
要加強攻力先換佢入嚟
最後15至20分鐘出0黎
入波就斬俾佢頂
可能埋單一季入夠廿粒(雖然唔知重有幾多場本地波...)

不過通常老鬼先會咁用
6月踢亞冠,5月有兩場聯賽,當保持比賽狀態去打亞冠都好
假設下季傑志繼續用外援正中鋒
佳佳情況都幾尷尬
打正中鋒唔夠外援爭
打左翼又不及一仔

除非佢能力再提升到去外援級數
一仔打右翼有冇得諗
鄭兆聰:啱啱禮拜二我地喺櫻桃街練波,我走嘅時候真係有兩個南區球迷嚟俾件波衫我簽名,如果有問題咪直接嚟問我囉。
丘建威:聽晚子濤會嚟幫我地手成人班,有啲有興趣嘅球員,或者出面有啲朋友都想練吓嘅守門員嘅話可以嚟,因為平時我地鬥波都需要守門員。
丘蛇而家教咩
有教4-10歲同成人班
fb search丘仔工作坊

佢專心教波好過講波
右翼已經有加維蘭蘇沙艾力士
今晚冇直播
佢嘅作用係等角球,其餘時間幫手overlap

今晚可能有1500人入場
すずはな もえ

佳佳質素上乘
笑咗出聲
今晚旺角場,係我哋主場(咦?)
https://www.instagram.com/p/CNthvw9l0y3/
From: 愉園ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞