[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(7) | 馴獸師之王 | 野獸人之怒

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
1800最高汁
Legend都有玩
等更新好辛苦
想問下凡界帝國好玩定漩渦之眼好玩
利申:之前爆過2次漩眼,岩岩想重玩返
我自己鐘意凡界帝國 唔鐘意儀式個系統
Taurox全面屌打Nakai
有邊個唔勁過Nakai
連隻普通遠古鱷人領主都好用過佢
買咗三TW 3Kingdoms, refund咗
個介面好confusing
Tik tok toe
玩開wh2 果種實實在在model既感覺
轉玩三國會覺得好迷幻
但三國個外交真係外交
全戰外交=遲D先打尻你
warhammer外交*先岩
想試下Warhammer
乜都未玩過 係咪WH2最易入手?
YES
但係d同盟AI好弱
想協調佢地一齊去打人
我自己打爆目標後佢地兵都未出
唔該 試下先
Skink Oracle有Earth blood
可能Nakai會有用

認真答普通Orc Warboss應該無用過Nakai
未見過人用
睇彩數
一係就好神心幫你
一係就做炮灰
用佢班翼龍可以多一粒投彈好正

不過佢自己就低cost都算係優點嘅
Early access拎到手啦,呢排忙,有冇人簡單整理一下今次有咩新嘢?我星期六晚開直播畀大家睇
巴打係youtuber?
佢玩開三國
之後比我地叫到試玩戰鎚

https://youtu.be/MBgcEEEE1tU
最重點就肯定係野獸人更新(重製咁濟)
同埋lizardmen 多左新領主(新部隊)
矮人多左新領主,應該都係成個玩法有變動
我見佢符文變左好似一個獨立魔法系咁
DLC 2個領主 野獸人 近戰好勁既lord
蜥蝪人 變色龍lord

FLC
更新左野獸人成個系統
D兵唔再要upkeep, 變左古墓個系統, 要用資源換army capacity
英雄都係用資源換
打完D廢墟可以做某D野防止AI佔返
然後統一其他野獸人都係用資源換, 而唔係靠外交

矮人多左個領主, 其他唔清楚等其他巴打補充
細channel,興趣咁同大家玩total war啫
繼續介紹下Mod
1. Elon's Greybeard's Prospectors (SFO Submod Checked)

沙漠矮人,真.創科局派系
手提機關槍、天女散花榴彈炮係基本嘢
運兵直升機可以直接空降部隊入城
重甲屠夫都唔錯,但同火器一比就相形見絀

科技可以分為傳統同創新兩條路線,前者感覺冇咩特別
後者抄考人類、海盜同鼠人科技,研發完可以替換遠程部隊彈藥
佔領對方主城仲可以出特別部隊
例如霸咗Skavenblight,可以盜用鼠人嘅次元火焰同閃電炮(手提式)

呢個Mod嘅原創兵種非常出色,不過嚟緊個新領主好似會霸咗佢原先屋企
所以我抽咗其中幾個兵種出嚟,放入普通矮人Roster自己玩

時間關係,呢道「次元冰火蒸綠皮」已經可以上檯

2. Empire Master Engineer (SFO Submod Checked)

帝國版工程師,有三種武器揀,座騎有機械馬/熱氣球/輕型坦克
外加升級火器部隊功能
啲座騎幾鬼頂癮

3. Unique Steam Tank III (SFO Submod Checked)

原著入面,帝國其實只有12部蒸氣坦克
每一部都獨一無二,各有特色,但12部入面只有8部仲用得
呢個Mod會為帝國加入呢8部原著坦克,一部原創嘅黃金火箭坦克 (for our golden boy, obviously)*
領主都可以揀坦克做座騎
另外鼠人都有一部Rat Tank(上篇筆誤,鼠人坦克係出自呢個Mod)
*常規坦克完全停產,同埋要佔領帝國工業中心Nuln先可以招募

4. Shadowfire Guard (SFO Submod Checked)

Steam 上面個名叫 HE/DE Fun Units
細Mod,影炎衛隊,簡稱豆腐花溝芝麻糊
出自End Time,冬甩陸沉之後由黑衛+鳳凰衛隊嘅死淨種組成
能力集兩者大乘,高精佔領Naggarond/暗精佔領Lothern之後就可以招募

Btw 最近玩緊矮人同族互毆

我係岩岩新玩,我想問點解我高精法師技能升級左,但都係1lv 效果既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞