[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(7) | 馴獸師之王 | 野獸人之怒

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
玩帝國係因為第一集個教學推薦
同埋覺得叫得帝國應該好好打
玩唔掂帝國就去咗玩矮人
弓兵投石機配長鬚佬好好打 連混沌都贏到
但估唔南邊都有敵人 即場抄家收皮
悶得濟DOWN左SFO玩下
法師好易死普通魔法都miscast
騎兵勁左十倍, 打極都唔死
public order好勁搞
仲有冇咩特別?
要睇你玩咩faction喎,高精暗精啱啱更新完應該多嘢玩啲,啲mechanics都個個唔同

呢隻嘢本身設計係for long campaign,擴張得太快好易收皮

另外唔收稅嘅話會加好多growth同public order,合理利用嘅話可以快速升城
帝國好蝦新手嫁
玩高精喇
新手上手lord : malekith tyrion grimgor , red and black vampire count
新手一問 上網查咗有買第一集可以用喺第二集到 咁洗唔洗兩集裝晒先得
第一集連簡單都玩唔掂
帝國初期四圍係敵人 打下打下仲越嚟越多
打得前面顧唔到後面 頂到混沌都俾人抄家
1. 安裝問題
印像中唔駛
(我係先裝WH2,再下載WH1後即刻取消,然後就解鎖WH2凡世帝國)

2. 帝國肯定唔啱新手開局
高精 : 泰哥/暗精 : 馬勒基斯應該唔會四面受敵
玩帝國係因為第一集個教學推薦
同埋覺得叫得帝國應該好好打
玩唔掂帝國就去咗玩矮人
弓兵投石機配長鬚佬好好打 連混沌都贏到
但估唔南邊都有敵人 即場抄家收皮

我剩係知帝國每次預告都係捱打
同埋對比WH1,WH2個生態完全唔同哂
試咗高精 個情況完全唔同晒
盟友真係盟友 唔會背後搞你
又無咩19種族厭惡 聯邦係可以唔洗擔心
打仗又順好多 一條路 打完一座城就另一座
咁舊世界有咩種族易玩?矮人?
木精 綠皮
吸血鬼
HE
點解簡單戰都咁難玩
想問高精用乜野打吸血鬼d冥骸巨像?我到中期比佢一隊吊打
姊妹
唔cheese
正常玩嘅話 唔易
啲兵好鬼貴
舊世界呀ching
鳳凰
玩到後期好悶
整係起兵打仗
有咩mod可以添加趣味
Sfo 暫不考慮
骨頭海 免費喎 我成世都淨係用骨頭海加血騎 有時帶2隻大飛
lord + necro + vampire + 骨骨骨骨骨骨骨 血騎 飛 飛
我指正常陣型咁玩
骨頭無輸出
輸出嗰啲又好貴
輸出=魔法
btw隻game原意應該都係想你用骨頭+魔法+幾隻特別兵
D兵整到咁貴就係防止你成隊graveguard
隻game原意係total war
非total bone war
非total magic war

我姊妹對最尾嗰句不敢苟同

的確吸血鬼最平嘅輸出係魔法
但有時間成本
咁多種spam黎講 骨頭spam先最有代入感
廢得黎 好有用 比時間你操控隻血騎同放魔法
望住佢地慢慢爬上城牆比人殺都唔心痛
sister spam呢d就真係玩落冇癮
比較好玩既doomstack得lkit 武器小隊 幾考功夫
怪獸隊都要控 要手動嘅話

尤其識飛嗰啲
星龍隊 doomstack手動分分鐘輸自動分隊都係玩返autosolve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞