[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(7) | 馴獸師之王 | 野獸人之怒

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
蜥蜴人本身個陣容已經好全面, 唔似其他種族需要DLC先彌補到弱點
有冇圖
Quick battle Tiktaqto都好用過Nakai
Nakai 本身傳奇英雄嚟
Lizardman overall PVP 算中上Tier

係Nakai呢個Lord choice係Meme Tier
會唔會加返坐騎比青蛙法師
有廁所板仲唔夠
頂多咪又係三角龍
睇DLC Logo 啲羽毛應該有羽蛇(空中)
支那貼吧有截圖話野獸人兵牌有瘋語獸、四手牛人

四隻巨獸正
超新手入坑WH II 之前未玩過全戰系列,玩緊泰瑞昂戰役試緊玩法
想問係咪唔可以兩隊編成一隊去進攻?一定要分開一齊行去進攻?
隻game外交重唔重要,可唔可以令到一個國家去攻打另一個國家?
起兵同收入平衡唔到,成日起兵起到負收入
去攻打人時一無兵係城就比其他人打到變廢墟又唔夠錢起幾隊兵守城,點搞?
最多可以四隊一齊攻,但場上每邊最多只可以同時出現40個單位(or 20,if not controlling large army)

外交一般除咗貿易冇咩用,同盟亂打人分分鐘害埋自己

不過精靈可以用影響力令其他勢力互降好感,過百嘅話大幾會開戰

大行省起好哂應該養得起一隊兵有餘,初頭專心起嘢,唔好擴張得太快

細城可以起防禦建築,升盡有埋牆,前期手動打啲廢兵應該唔會輸
一隊最多二十隻
戰場上最多一方四十隻
即係40v40
戰役上最多四隊加入到戰鬥

外交可以話無咁濟
最多得同族有計傾
之後就係陣營
高精有影響力 搞個外交關係

建議一隊主力打天下
其他隊只係輔助
同埋點減維持費
仲要搵方法賺錢

城可以起牆

戰三 班俄羅斯會唔會多啲地
捱多陣等帝國唔好甘快死
wh2 外交無撚用 種族仇恨冇外交好講
好似以色列同巴勒斯坦咁
好似多兩三個行省呀
Gw old world有圖
睇見以色列圍住巴勒斯坦塊地仔狂轟飛彈
就好似WH2入面係狂sack人城最後一個小領地黎刷lord經驗咁
難啲 Table top本身冇mount option
Thz 大致了解
有時d同盟好仆街,我比人打爆左個城佢就即時派兵去起自己個城,搞到我想攞返都唔得
咁快又leak
說好的矮人地龍呢?
新手一問 上網查咗有買第一集可以用喺第二集到 咁洗唔洗兩集裝晒先得
第一集連簡單都玩唔掂
帝國初期四圍係敵人 打下打下仲越嚟越多
打得前面顧唔到後面 頂到混沌都俾人抄家
打折例牌引人入坑,注意殘體字(但內容值得參考)
1. 安裝問題
印像中唔駛
(我係先裝WH2,再下載WH1後即刻取消,然後就解鎖WH2凡世帝國)

2. 帝國肯定唔啱新手開局
高精 : 泰哥/暗精 : 馬勒基斯應該唔會四面受敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞