五年一度人口普查員又開始招聘喇(6)-繼續等offer

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
其實出咗offer未,佢話4月尾前有消息,唔係要等到最後嗰日下話
啲人reject checker 諗住識到靚女或者出去玩云云 好多遐想
我只想有個offer搵少少錢
點解會reject checker咁痴線
邊個話reject 左checker可以比ER offer
到時咩都無就好笑

btw前面話有啲無做ex 之前無面試既都收到面試
即係仲請唔夠人
預料有眼耳口鼻既正常人都會有offer
如果咁都無你應該面試時太過騎呢過唔到關
我都淨係做咗一個test

個個都咁講
唔知真心定假膠
Reject Checker offer會唔會連人口普查都冇得做
點解大家唔打去統計處問反而上連登問
突破盲腸
點會有得比你選post咁著數
reject左正常黎講當然咩都無
係咪啲dse雞風氣漫延到呢個post
又拜offer god
又有offer 諗都唔諗reject offer
從來都無人講過可以咁
上到大學仲開擾敵post
而家係極度唔夠人用wor
打上去問就知
offer就唔知
waiting list寫到明對其他post冇影響
咁點解唔reject得?
係唔夠人用,但唔代表你reject左checker post就代表自動派個ER比你從來無講過

有offer就唔好挑剔,如果係checker team都係要出去,做落都係同ER類似
真,上班台成班都dse雞嚟
收到checker offer,accepted
checker每組得一個,其實有無人知 每日係做咩?
上網係咁架啦,咁都要屌
其實香港人係咪壓力好大
之前post 5 有講,樓主可以pin下

根據16年經驗checker 有兩種
(有錯請更正)

一種係全組都係checker 負責check返唔同組別ER既問卷,會重新再去訪問多次,一開頭兩三日無野做因為啲卷未回籠,但之後其他組er卷返哂黎就會係咁重訪,通常人地會覺得好麻煩(尤其長問卷)要有心理準備比人燥底,唔記得一個center有幾多隊checker team,好似係1-2組

另一種係入ER team 既checker , 一組一個
負責留係center check返同組ER 既卷有無錯,有錯既話同組長講彈返比組員ER跟返,除非特殊原因例如有ER病左返唔到頂替(符合pair up出動原則),否則係唔會出去
2011個陣做過
thx!!!
中期同今次好似唔同編排
記憶中好似11年無checker跟e仔組
利申︰11年E仔、16年CE
聽返黎講好似話因為16年個效果幾好,所以應該用返16年果套行

我又利申:同你一樣11年E仔 16年CE
同埋今年21年唔係主要用紙本,加上無左11年既副組長
所以當年副組長就變左16年既入組checker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞