五年一度人口普查員又開始招聘喇(6)-繼續等offer

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
如果你話checker悶
最悶係呢個post 唔會出去,係center做打雜
checker起碼都會入組識下人
呢個無記錯係工作站咩都做下,但完全唔會出去做野,人工又最低
原來巴打中大
我係最想返checker
可惜而家仲waitlist緊
我就係怕佢會派呢個post俾我 完全冇興趣
無申請都要派俾你?😛😳
就係當時deadline手快快
全部post都申請咗
如果下星期就派呢個centre assistant都唔知re唔reject佢好
我中就reject硬
我都咁打算 我怕reject咗就唔派其他位
未有睇下今次啲reject咗checker嘅人會唔會收到其他offer
打關係,講到計劃將來咁
依d關係就幫你飲飲食食
如果u student 要入政府工打關係,我一律建議做民政署TCO,你醒既話大把LO EO 關係可以打

至於想教書入行,做ER同你組長熟都可以

上次我做CE五年來都有聯絡,都幫左一啲想入行既師弟妹,最後都搵到教席
傻鳩
Apply左兩區既TCO
一區Reject左
一區In完冇回音
有啲懷疑係咪唔請野雞Top up
咁多ugc大學生簡
幾時輪到top up
其實唔揀都冇乜所謂
但點解又要叫人去In
直接西走我咪算
LO EO問下Tips都得既
但其實幫唔到好多 實力最重要
筆試基本上都篩哂了

反而幫到入番統計處做SI無人提
之前入咗checker waitlist accept咗
但係之後intern收到offer
如果佢之後accept做checker 有冇得reject
但做TCO都有樣野好,就係可以係政府office環境下長時間part time工作,預先讀u時感受下自己受唔受到返政府工,雖然話政府有intern,但又唔係個個都做到,而且做一排好快就完
宜家TCO咁大競爭架咩?
我以前做TCO asso hd 都請wor
好大乳阿 校巴都唔開,要自己行上山
民政TCO分分鐘Chur過政府CS/N仔
民政本身係一個閪部門黎
LO好多人都急急腳搵到就走
宜家唔知點啦,但我幾年前未畢業做緊時,每日返去office hea 到訓著等老闆比野做,咁岩自己民政又係做小區,成日出去鄉郊做野好似遊山玩水好happy ,完全同chur扯唔上關係

我問過幾個唔同區TCO都話呢份工hea 到飛起,有啲悶得滯唔做添
關你柒事咩你條撚樣仲好意思蒲頭
你知唔知你上面爆咗大鑊搞到高層知道哂我哋知道遴選過程,遲早又改咗程序我哋幾頭痕啊?
頭痕咪R囉柒頭,洗唔洗教阿
Block咗隻解密仔一了百了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞