五年一度人口普查員又開始招聘喇(6)-繼續等offer

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
噢 但又見到話如果accept waitlist(暫定)唔會另派offer
所以有少少混亂0.0
不過感謝解釋
11年朋友哥組做偏遠地區,得1個女仔其他係男仔,果陣我都笑佢地兩支公華山論劍

16年就比較平均啲,我果組就真係7男7女朝夕相對
有個男checker陪我坐center

其實如果你個人性格開朗,識哄下女仔,又真係幾大機會識到人
11年E仔,16CE,今年繼續玩CE
隔離組機會好微,因為無咩交集
同組就機會大啲
但如果撞正個partner唔岩傾/奇奇怪怪
真係慘過做checker
哥陣都有女組員同我呻佢個partner好難頂,話有我跟住好好多(因為組長都會有一次係跟住組員做supervision)
有幾難頂
主要係溝通唔到,男人之家係咁放負
其實如果正正常常兩個人岩傾
真係好易有發展既
報左警
bruh
根據你經驗,其實連登仔係咪唔應該咁多ff
checker如果中左日日係Center做Paper work
有人會覺得好舒服唔洗出街
有人會覺得悶
睇你點睇

兩個Post差$2000 你覺得差好多咩
係lor
得鬼閒擾敵咩
一切睇運,但又真係聽唔少有開花結果既故事
不過如果性格毒毒既就真係唔好ff太多
其實跟住個怪人做野真係好唔聚財
調轉咁講
如果Checker有得揀Team日日出街既
我就真係想做喇

如果有機會係日日坐Center既
咁我寧願少$2000做E仔
起碼肯定日日都有街出先
請既人有咩唔同中期少請大專生?
checker team既checker 係荀架wor
頭一兩日無咁多野做,係個課室同啲人混熟哂
之後日日出街做到尾
哥陣我做E仔成組都好羨慕佢地點咁玩到咁熟

就算入組做checker 正如我前面咁講
兩個組坐埋同一個課室
咪即係有兩個checker坐埋一齊朝夕相對囉
一句到尾你地都係想識下人者

明唔明?
咩叫CE
成日聽話有嘢玩,其實有咩玩
打錯,本身想講請既人數係唔同

不過11年同16年哥次請既對象又真係唔同
11年有請埋中六(當時AL制)唔記得有無asso hd
16無中學生請大專生,但final year pg 既都唔請

今年連學校ta都請真係好唔夠人用
你咁問點答你好
成日話呢份工好玩,個玩意思係體驗,就千祈唔好亂咁黎,係會上報

(上次16年咁岩哥排出pokemon go有啲傻仔比人影住著制服玩比人捉到)

1. 你可能入啲你一世都唔會去到既屋,例如超豪宅、劏房,同唔同階層既人傾計,睇多啲個社會好多唔同既一面

2. 同一大班差唔多年紀但唔同u唔同major既人工作,放lunch時一齊食飯,其實仲好過你參加咩join u活動,因為呢班人唔同ocamp咁玩完就散水,係的的確確同你工作既一班人

5年一次先有咁既機會,基本上你唔係之後教書,應該都唔會再有機會做到(今年請非學生,final year / pg學生同埋TA真係破天荒,下次都未必會係咁)
但係夏天好熱喎又要走來走去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞