五年一度人口普查員又開始招聘喇(6)-繼續等offer

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
遲咗報名,所以參加咗公開組別
不過一定要做特別地區
係咪真係高分就做到Checker?
比佢cut 停
係咪講得太慢?
想知師兄in咩位 佢用邊個電話搵你
我都miss咗個interview
我兩Round都有報
第二Round同你一樣比佢Cut停
我估應該係就黎食飯趕時間姐
因為如果關表現事既
我第一Round就唔會有Checker waiting list
但第二Round比第一Round係會問多左野
仲諗緊到底reject direct checker offer會唔會入得返e仔
訓練嗰啲錢係咪連埋返工人工一齊出?
基本上唔睇u唔睇year major
都係計分咁睇
其實 checker未必係最好嘅工
咁啱人工高 d 咁解
巴絲打唔洗覺得咁 sad無 offer
想問checker係咪入入係center做野果啲 定係日日要出去?
checker 正路坐center
如果好似上面咁講,今年唔夠人checker都要去行,咁點解唔做

其實都幾肯定11年同16年好多野今年未必參考到,至少有幾樣野唔同左:

1. 21年唔夠人,之前無論係ce 定er cr都係爭崩頭,宜家無論點都係請唔夠人

2. 11年full census 用紙做,21年用平版做,雖然16年都電子化左,但當時既case只係宜家既1/10

3. 疫症同埋近年社會事件,可能好多人都唔想有統計員入屋自己做完拿拿聲寄左佢就算(9/10既住宅係短問卷可以用呢個方法做完)

純粹分析:1 同 3 此消彼長下,應該可以互相抵消到影響;就算統計員上門,可能都好多時會食白果,啲人唔太肯比人入屋
但上面巴打係咁既意思wor
如果又要做checker 既野又要出去
可能兩組case既地方好近,同埋case少啲
唔洗理佢 條友派膠派到出哂名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞