五年一度人口普查員又開始招聘喇(6)-繼續等offer

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
諗下點解係呢次先有special area
呢幾年每個區總會有啲地方都會好special

仲要分左round 2 係SA, 招募對象又有啲唔同
有咩正 可能要行山
我未接觸過市區,做開小區,但通常唔係一個屋苑一組人食唔哂架咩?今次仲要係full census,所以可能同一個課室兩組既地方都係同一個屋苑,咁兩個checker咪可以一齊出囉
哥啲叫偏遠地區,唔係special area
即係離島、十八鄉、西貢
有啲center係全部做呢啲區咁濟
你apply時都有得比你選去唔去呢啲地方做
如果係行開山呢啲區好岩你做
個陣想大過機會入所以tick左 但唔想行郊區
但其實個體驗性仲大過做市區
所以enjoy啦
已經耐到唔記得左申請左啲咩
我英文native咁濟都係得waitlist
我講緊以前呢三個post都係爭崩頭,今年得er cr缺人
所以checker waitlist是咪即係等收皮
宜家有offer,就accept
waiting list ,就等
想做checker 但得ER ,照做

千祈唔好有offer reject
不過完咗朗讀句子果part之後
佢反而有時間同我吹下水
如果學生報咗second round SA有冇得轉返普通area?
你講到咁
其實wait list根本就已經冇機啦
咩叫ER
冇報仲想人哋叫你返工
Offer係through email send?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞