五年一度人口普查員又開始招聘喇(6)-繼續等offer

1001 回覆
5 Like 19 Dislike
所以咪兩睇
你問我出街走黎走去同坐定係Center做Paper work唔出街
我揀出街因為冇咁悶
當然唔同人有唔同選擇
冇話邊個係正確同好啲
真係睇你性格,我個checker哥哥真係好外向,你叫佢涼冷氣佢真係唔得,有一日我同佢講要佢跟個組員出,返到黎真係好high
而家唔夠人,聽講會叫checker都落水出去行
如果肯定既我即刻改接受waiting list
但又唔肯定所以等E仔 offer算
你份exercise 幾多分
11 12 12左右 唔多記得
我報第二round,未有結果
有呢個講法,但以我所知唔等於偏遠地區,至於係咩到時就會知
前個post講過,CE 大約係2個位爭一個位,基本上申請既在職老師多過實缺位,正常就唔會有外行人管學生,但會唔會管街外人就唔知,因為唔知SA會唔會係搵街外人做CE 有無巴打知?
如果係咁,分分鐘CE可能都要跟埋checker做訪問?
因為正路一個組得一個c仔
咁要符合pair up原則
又無理由痴埋兩個er變成三個人一組做卷,咁其實仲慢左

以16年做法黎講可能係CE都要跟checker落水?
求解釋
如果唔係做鄉郊同小區,要唔同組人碰頭都唔難
大家都係同一個屋苑要約埋食lunch好esay者
但做鄉郊同小區範圍咁大就可能真係難啲同其他組員混熟

其實只要你個人唔毒,要識人都唔難啦
其實唔加密都得 不過個人習慣姐
我之前申請咗
後尾計過人工少過而家份part time
冇去面試
佢琴日打電話嚟話可以安排多次面試
我話「不了,唔該」就收咗線
係咪缺人成咁
係就好,太公分豬肉,人人有offer
感覺會同返中學同大學都讀同一班嘅女同學一組(笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞