今日打左復必泰第二針

1001 回覆
171 Like 383 Dislike
10億dose 唔係10億人
心入面仲有咩野
而家好講低啦
係5億人上下,除jnj 大部份都係兩針。jnj市場佔有率肯定唔夠復必泰同az
前晚黃細7有提醒大家:佢作為bnt股民,希望大家盡快打德國出品既bnt, 第日萬一出現佛山出品復必泰,QC比德國求其好多,打完唔知變咩樣。
印度爆到咁
Feel 到香港應該又會爆多次

搞到都想打
啱啱打左第一針 除左打個位痛之外咩事都冇
樓主我覺得第一針小兒科,第二針先係打大佬
我就相反,第二針副作用反而冇乜嘢,
唔知係咪第一針已經發晒嘅關係。
可能即係第一針我已經好多抗體 ?

第二針副作用多啲既,可能係打完第二針先多好多抗體 ?

利申: 鳩估
真係人人唔同。你第一針打完大佬,第二針就無乜野。
科興又死多個呀,又黎計下數

科興:20/699300 ×100%=0.00286%
,復必泰:4/603000 x100% =0.000663%

比例= 1: 4.31

比例有輕微增加。
當科興死夠4.31個人,復必泰就有一個死啦~
其實條數唔止
好多科興死左既人會噁報出黎
biontech好快 差唔多隔幾日就報出嚟
仲要開埋名
four hing就唔知幾多個星期先報啦
仲要唔開名
上兩星期打完第一針..
打完五分鐘口乾,耳鳴,出汗知自己隨時會暈
結果頂多幾分鐘之後就捱過左...
不過果日針口位就算撞落去都無痛感..

好驚第二針頂唔順會暈
大家都明點解
不過,就算報少幾多,數字上同比例上,4兄繼續遙遙領先呀!
bnt幾多%防到印度系
乜4兄咁快架又死多個呀,
搞到我一日計兩次數

科興:21/709000 ×100%=0.00296%
,復必泰:4/618100 x100% =0.000647%

比例= 1:4.57

比例再有輕微增加。

當科興死夠4.57 個人,復必泰就有一個死啦~
慘啦~爆印度變種一日200個的話,我又要戴番KF94同面罩出街啦~疲勞完咁短時間又要抗疫啦~
未有研究報告公告住。
有消息就大家盡快報告。

靠晒你啦biontech
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞