今日打左復必泰第二針

1001 回覆
171 Like 383 Dislike
之前有人貼過,ibuprofen 唔食得,panadol 可以食。
仆街
我食咗ibuprofen
ibuprofen 止痛真心有效,咩劇痛都止到,就係同武肺有關既,唔可以用。
早期武肺病人服用ibuprofen ,病情有惡化。所以,後來醫生都用panadol或者類似野來代替ibuprofen 止痛了。
又黎計下數

科興:13/495300×100%=0.00262%
復必泰:2/339500 x100% =0.00059%

拉柴比例= 1: 4.44

好明顯距離又拉遠
唔係呀~
鬼佬唔多,賓賓有d。主要中年人,都有d年輕。
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=29822475

今日睇鄉土,d 5毛手法好低劣。

其中一個5毛,故意cap科興d診所booking, 等d人以為好滿。
但就貼復必泰d場館booking, 等人以為d場館好吉。

事實上大家都知,診所人數有限,好快滿。而最近科興埋診所本來全滿,但最近開始有少少少吉位,証明唔少人縮沙。

而個5毛專登唔貼科興果5個場館既booking, 全開綠燈,仲吉過復必泰。

5毛手法好笨拙。
打來做咩?中都無中過
岩岩睇完新聞,科興又死多個,又黎計下數

科興:14/495300×100%=0.00283%
復必泰:2/339500 x100% =0.00059%

比例= 1: 4.797

好明顯距離又再拉遠
第一針 手會痛 腸胃唔舒服 會攰 打完第三日就好好多
有啲心跳加速感覺

第二針尋日打完 手都會痛但比第一針弱啲 (但第一針都係少少痛)有啲攰 少少頭暈
今日瞓醒冇發燒手冇咁痛
感覺比第一針副作用少好多...
第一針頭幾日勁多胃氣
個人心情又緊張
攪到喉嚨脹住咁
我全家已經打完第二針了

我老豆65歲
第一針後6個鐘手痛同覺攰,第2日都係手痛,第3日冇事
第二針手痛,第2日發燒發冷訓足成日,第3日冇事好精神

我老母65歲
第一針打完除左少少手痛外冇副作用出現,仲好食得
第二針都係少少手痛外冇副作用出現過

我...
第一針3個鐘後就手痛,覺攰好早訓,第2日只係手痛已經冇事
第二針就半日左右手痛,第2日攰到成個下午都昏睡左咁款,第3日就完全冇事
尋日打完第二針

打第一針嗰時淨係打嗰個位痺咗一兩日

打完第二針第一日完全無痛
第二日起身有好輕微嘅腫痛
咪由佢地打lor
打到佢地癱就最好
做乜尻
無知一問
皮膚比較易敏感,會唔會有多啲副作用
以前有無出過紅疹?如果有就要小心
紅疹冇 但有濕疹
想問下其實第2針同第一針係咪一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞