今日打左復必泰第二針

1001 回覆
171 Like 383 Dislike
我兩分鐘之前睇片先知道。已經過左。
我就覺得,我唔會食定。但會預備定係度。
報一報,我家工人姐姐打完第二針,佢話想嘔,唔知最後有無嘔到。
即係panadol
因為政府無公信力,佢越講啲人就越疑神疑鬼,而且我哋真係無外國人咁多incentive 去打
好多人怕副作用
佢話要,去到冇攞過出嚟
啲人以為以色列係垃圾中東國家 又有啲人以為香港啲bnt係大陸廠造
有啲發冷,針口痛,訓一日好好多
好多盲反
啱啊
少啲人打咪即係多啲人中 病毒變種嘅機會又再高咗
咁疫苗製造商咪又要研發多幾代囉
約咗下星期打復必泰,真心其實打咗一定好過唔打喎,但副作用有咁誇張咩,起碼呢隻德國野好過大陸野先
Same, 有啲啲耳水唔平衡,不過好快冇事
今日就好似個人唔係好清醒咁
冇諗過佢話超過10%人有輕微副作用原來係大部份人有
尋日打左
今日行山 行左三個幾鐘
我想打咗去 廢撚事煩一了百了
連登仔理論

感冒咁上下,驚條毛
等下年疫苗改良版先
打得幾個月,未知有乜副作用
香港新感染咁小人,洗乜打
777強制,打左第時都要打科興,有閪分別
777強制都迫唔到我
唔想做白老鼠
打左出國一樣要隔離
打左一樣無疫苗護照
第一針其實無乜嘢
似做完gym 谷太勁隻手臂咁樣

第二針真係又暈又頭痛又作嘔加沾寒占凍
我係唔驚依隻病
口罩都唔戴
只係覺得點都會被逼打 冇得避
想快啲完咗壇野去旅行算
最撚on9嘅有人話因為係復星代理即支那野所以唔打

利申:三十歲,琴日打完,so far冇事
777強制,打左第時都要打科興,有閪分別
777強制都迫唔到我
打第一針時有低燒,但好快就自己退左

尋日打第二針,今次感覺係強烈啲,燒得耐左同頭痛得勁啲
無錯panadol 係英國gsk 牌子名,tylenol 係美國強生公司牌子名,成份panadol 叫paracetamol 撲熱息痛,tylenol 叫acetaminophen, 其實都係同一樣野,一鳩樣!
我打第一針除咗針口痛,乜事都冇,第二針就閪啦,發燒發冷,訓得ok但發惡夢,頭痛肌肉痛,有肚屙作嘔,反胃個吓好辛苦,但我冇食藥,有意見話食panadol 會減慢抗體生長,所以真係頂唔順先會食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞