一句講晒 巨人定鋼鍊

730 回覆
1503 Like 3274 Dislike
屌完西去和談
唔好推
你係弱智定文盲定乜?
你舉下有咩伏筆未解
邊啲人設崩壞
故事邊度矛盾
首尾點樣唔呼應
pish
巨人fans唔通又好聰明咩
真心,作者不嬲想話俾觀眾知,啲角色只係一班普通人再加巨人力量既元素,佢哋唸既野都好現實,有時未必樣樣野都唸到好完美,我覺得巨人始終係神作
On9
入巨人page睇評價
你入數字post都唔會見到有人反啲數字雞啦
一個nobody開post up兩句就當source
仲要下面啲台仔都屌鳩個樓豬
成個台大把人講我唔提啦 我最想知三笠頭痛係咩原因, 同點解佢會頭痛兵長唔會

同埋艾倫無啦啦由救國英雄變到想同三笠一齊又講到口臭, 明上幾話屌緊艾過份同地獄, 下一話多謝你為我地殺咁多人

成個故係如果我冇理解錯係講自由, 後段再講種族仇恨
理論上係前期殺巨人既追求肉體自由慢慢進化到心靈同精神上既自由
好啦, 到大結局大究竟邊條撚樣話到俾我知巨人核心價值既自由究竟係講緊咩撚野, 就連副線既種族仇恨都係交俾後人搞渣 冇解決過

創狗本身係想表達艾倫好似奇異博士咁 行左唔知幾多千萬條路先行到一條可以將艾族由巨人咀咒中解放 幫佢地將戰爭拖後50年既唯一辦法
不過個劇本好撚差
鋼鍊多人憎
你咪開個POST問鋼鍊多人憎D定巨人囉

我唔會要求人認同鋼鍊係神作,
不過如果話巨人好過鋼鍊我一定會笑佢
係, 你1個人憎, 所以好多人憎
宜家你知道你吹到天上有地下無嘅首尾有幾神啦
重覆個發夢嘅鏡頭就叫晒春
吓做乜鳩?而家都係神呀
你冇腦睇所以先唔覺?
睇埋個結局 鋼鍊贏十條街 人物塑造差十萬九千里
咁多條女跟著,尊嚴呢啲要來都無謂啦
成個post係到讚巨人,
點知票數輸到仆街,,,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞