一句講晒 巨人定鋼鍊

730 回覆
1503 Like 3274 Dislike
點呀?google完地鳴同不戰契約係咩黎未?
不嬲唔覺鋼鍊有幾神作
咪係 睇過你就估到姐
發現成個國家都係鍊成陣
比真理拉入門再爆門叫細佬等佢
最尾用真理之門換翻細佬
小弟真係估唔到
其實我唔係好明點解你地覺得巨人係爛尾 只係個結局唔係大團圓結局/艾倫贏哂全世界/開心結局咋嘛。。。。
一定係巨人
我既意思係個劇情走向
中間既過程緊係冇人估到
佢哋既目的係換番個身體
中間會經歷咩我哋唔知
但個劇情會係跟住呢個方向去走
但巨人個本身個目的係殺死所有巨人獲得自由
但之後發現敵人跟本唔係巨人 係人類
一直以來殺既巨人係佢地既同胞
創哥可以用45頁解到伏筆又交代到一個合理結局咪唔爛囉
睇fa版睇到咁上下都feel到佢想用成個國家做人體鍊成喇喎
個個都無經痛 就佢有
夠膽咁解釋 巨人都收得皮
如果講OST, op, Ed, 巨人嘗試音樂種類比較多
對於神作,呢部分加唔少分
我都覺 之前有諗過會唔會到最後爛尾只係艾倫細個發左一場夢然後完
咁我都認同 所以我唔明點解明明都未完就已經個個話爛尾
有乜好拗,兩部都係神作,但巨人未完係真嘅,而且情況唔樂觀

其實同主題先容易啲比較,
打個比喻,
你拎海賊王同巨人比就差唔多,
又或者係鋼鍊同小圓比
如果創哥真係做到就抵佢稱神啦
單係最尾愛德真係履行到佢唔用腎石就復活到艾爾已經係破天荒嘅埋尾
當年有追live 根本冇人估到佢會以咁嘅方式完到
個個都覺得會履行唔到 最後都係估佢越界用腎石 好似大佐最尾醫返對眼咁
當初呢個方法真係冇乜人估到
但冇人會覺得佢哋會換唔番身體
只係差在用咩方法
但係巨人你係會估佢哋換唔換得番個身體
我覺得呢個就係個分別亦係我比較中意巨人既原因
咁都冇計 只可以講個取向真係完全唔同
你剩係focus左喺愛德救唔救到艾爾嗰一點度就當左成個故事嘅框架同走向你都估到哂?
咁我都可以講話我第一集就知鳴人一定做到火影 第一集就知最尾路飛一定做到海賊王架
如果講故事框架反轉再反轉黎做指標 當年比人踩到一文不值嘅死神先係最反轉
完結之後出嘅小說補完令到死神個劇情反轉程度係不下於巨人
巨人連鋼煉車尾燈都見唔到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞