一句講晒 巨人定鋼鍊

730 回覆
1503 Like 3274 Dislike
我想做榮耀動畫黨人
佢個腦真係好犀利
佢創作臣人嗰陣先19歲 世界觀巳經睇得好遠
佢寫嗰啲台詞先真係好正 好成熟 畫風又有心機
真係天生係食呢行飯
巨人 絕望感太重
投左鋼鍊 等價交換個種慨念太有感覺
。。。。
獻醜不如藏拙
你頭三句已經係柒到上天,後三句係柒出宇宙
編曲明顯linked horizon勁好多喎
https://youtu.be/O8vcdBGLV1E
咁你個反應係咪:
嘩!一路好走!好精警呀!wuwuwu
唔使 我唔係話巨人無
我只係話鋼煉有

而巨人都係動畫化做得好
聲畫配合

亦都因為係咁點解巨人final season 咁難頂
條友畫嘢請槍,有左手後先畫得靚咗
滴濕艾倫個頭笑到仆街
但條柒頭仲自我感覺良好中,面皮硬質化咁厚
得 各花入各眼姐
審美呢啲嘢 馬蹄露都有老公啦
唔關係咪月贏既問題,係為咗要佢輸 nerf到佢變弱智先係重點
月唔教魅上用紙+對面一晚人手復制字跡抄筆記+魅上check唔到有問題,違反邏輯
鋼鍊完勝啦

神作唔係講某一兩個元素有幾好,係講整體

鋼鍊係所有範疇都有90分以上

少主角光環,配角唔流,劇情極完整,所有位都拿捏得好,唔會over中二/熱血/矯情/殘酷,有搞笑有認真有人生道理,超自然力量冇暴走

“等價交換”貫穿全個故事,淨係睇哩4個字廣傳成點,巨人已經冇得比,你搵句幾乎人人都識人人都講,唔係得中二毒撚先會用嘅金句出嚟
屌 明明講緊巨人同鋼練
啲死on9 Po埋啲其他野
暫時都係鋼鍊 始終太神每隻人造人對人性刻劃好深 安比自殺 文戲都做得咁深入民心 咁多年都仲記得 佢俾主角睇穿原來佢根本妒忌人類 加上ending 收得好 做返一個普通人

巨人都好睇 但未ending 都一定佳作 但過唔過到都有保留
佢呢張圖唔係想回佢樓上抽鋼鍊戰鬥畫出黎冇意思 巨人靜態畫都有崩咩
Cannot agree more
看海個幕真係
真係要拎黎比既話無懸念鋼鍊車尾燈都見唔到
屌你老母劇透死全家
我用呢張圖就係想對比mappa 係成個作畫有問題
頂你個肺Mikasa 變埋性喎?
每一集正太啲人物黑線畫滿晒成塊面
連靜態畫都畫得咁差

如果你要講返戰鬥畫面
睇返突襲瑪雷嗰幾集
啲立體機動裝置唔係立體移動㗎
係2D㗎 一係左右移動一係上下移動
屌你老母
動畫大撚晒呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞