一句講晒 巨人定鋼鍊

730 回覆
1503 Like 3274 Dislike
你係唔係無撚腦嫁屌你老母
Ching好波
見到啲動畫黨氣急敗壞個樣就笑撚死

兩張都係驚訝有黑線樣

Mappa
vs
WIT

屌mappa 畫乜?
見到傻閪動畫黨就想笑
笑𠹌咗
差好遠啦下話

等價交換係冇睇過都識哩個level 唔洗理個故事都有個意義喺度 (當然就算冇鋼鍊都會有接近嘅term,但算係鋼鍊將佢發揚光大)

你嗰句嘢抽離巨人故事仲有乜?
態度正確

邊個再貼姐係同我哋巨人動畫黨過唔去
偷換概念,用詞黎換人金句
巨人夠用自由兩個字貫穿成個故事啦
要比金句嘅話一定係巨人多十倍
唔好咁屌原來講談社宣布出第四季果陣冇公司接
係隔左半年後得mappa企出黎肯接左哩件歷史任務
出左結局先開啦
等價交換有全句㗎喎

鋼鍊之前有幾多人平時吹水會講哩個term?

有巨人之前大撚把人講“自由”啦

巨人有邊句上升到pop culture嘅level?
巨人涉及既層面太多
包括自由/戰爭/種族/政治/立場
唔係一句半句就可以解釋都成個故事
同埋我唔覺得呢個係衡量一個作品既標準
加上我唔覺得等價交換有幾咁廣傳
你平時同人吹水會講等價交換?勁!果然夠pop cul

你知有全句都唔知其實個故事係推翻緊呢樣「真理」?
其實鋼煉都有自由戰爭種族政治立場
伊修巴爾殲滅戰
新國姚家同李家
咁當然冇巨人講得咁多
不過你要講反思嘅係有嘅

我都同意巨人響呢啲方面係講得更加多
其實有咩好拗?點解一定要踩低其他作品,嚟推高自己中意嘅野?拗贏咗有啲咩好處?
笑撚到仆街

想知親情 母愛 父愛
呢啲點套用等價交換

懷疑條友其實係咪兩套都未睇過
唔洗用腦都知唔會去到live最後一頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞