一句講晒 巨人定鋼鍊

730 回覆
1503 Like 3274 Dislike
咁巨人絕對值得你去睇,大量「發現國土鍊成陣」式驚喜
如果真係普通bbq大可以好似大佐咁用石搞掂
我又唔同意佢地冇經歷過就可以做到
成個世界嘅人都有資格用鍊金術 鍊走左道門就得佢一個人永恆都再用唔到
我唔覺得愛德冇經歷過一開波就會諗得到呢個方向
佢之所以可以贏到真理就係建基於佢經歷過嘅野先可以得出最後嘅解決方法
獅子王都屌打呢2套
用石就唔係普通啦,直情爛尾,顛覆埋主角人設
睇完巨人你會發覺呢啲只係小兒科
同埋你真係想追就唔好再追呢個post
不過呢d野好主觀 或者係當年我係追live咁睇可能覺得好正
一次過睇覺得平淡都唔奇
因為呢個po嘅呢幅圖 我用左幾個鐘追番晒漫畫
我當年都係追live(03年之後就睇漫畫,FA未動畫化前已經覺得係神作)
所以都話係好主觀 當時鋼鍊都算hit
支港台都有好多地方長篇大論研究鋼鍊劇情
但我冇記錯當年真係冇一個地方有推測到佢個結局
最多人估係成全老豆用老豆身體最後嘅石換個仔返黎
頭兩句 愛德就係喺旅程中領悟到鍊金術既真諦...你咁講=同人講你睇唔明

結局叫普通bb式埋尾都講得出冇人估到換門、咁樣示愛,年中幾多套準神作衰收尾
明明成個post大部份都吹奏緊巨人,但鋼鍊大比數勝出
唔係
階段勝利發現後邊既爪牙再冇力感再企起身再推倒個種模式係王道漫嚟
連登真係好撚神奇
另外一個垃圾po屌呢到劇透
俾人屌到飛去
但一樣好多正評
個種殘酷唔係敵人好強大個種殘酷,你睇到第三季尾揭曉世界真相就明
乜都估到我就係作者啦
動畫神結局我只認魯魯修
鋼fa熱血咩唔係有搞笑就係熱血掛,冇晒特登調和格調既搞笑野其實好sad喎
要講深fa都可以探討形上學、宗教哲學
連登仔有邊個未睇過鋼鍊巨人就未必啦
結局平淡、bbq式埋尾> 得啖笑

魯魯修結局我冇睇但大概知係點,巨人有類似既傾向玩得神好多,現實邊會咁兒戲 集中一人就解決件事
用門換細佬先係嗰種感悟,旅程當中睇到啲人為鍊金術死,為鍊金術亡,見盡七大罪逐個走去絕路,帶出「人自以為聰明絕頂,但其實只不過係自大。」呢個道理,呢番經歷換嚟幾多人嘅支持同鼓勵,無佢地,愛力克仲困喺嗰一個窮盡鍊金術,但最後一無所有嘅困局
鋼鍊主題曲係單丸陳唱
輸晒啦
魯魯修R2當年比人屌爛,但結局一野將魯魯修升做準神作,所以點解係神結局。鋼鍊我當年睇係無震撼嘅感覺,純粹覺得happy ending好開心,但你要話係好出色就絕對談不上。
有geass「不准死」加乘嘛最後都係輸比卡連
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞