一句講晒 巨人定鋼鍊

730 回覆
1503 Like 3274 Dislike
放心爛嘅機會大好多
屌你老母都痴撚線,係呢個post討論就引戰叫人入漫畫post討論,唔敢就收聲,好似你咁得閒好撚多時間呀?你D論點又撚低質,本野都未睇得明就學人長篇大論,未撚睇過人地套作品就踩人結局得啖笑,一味問問問人問題懶係理性懶係fd,都知入得去漫畫post同你條傻鳩討論都係浪費時間
辛苦巴打你了
再講,漫畫post太撚多癲狗,唔係艾倫滅世就係爛尾尤其話123後開始爛個D
見近排入面好少少先入下去
唔支持滅世比人圍剿到反艇
仲有各種睇到眼突既言論
要詳細就睇漫畫
動畫有少少改動,但主要野差唔多

結局9成跟返漫畫,話唔跟既係觀眾推測
同埋伏線同後期劇情有關,唔跟好難
收到師兄
阻止大屠殺咁後贖對於艾族生死有咩絕對保險策略?
冇>所以就係睇「運氣」,咪就係艾倫唔想見到 唔想搏既野,唔明果個係咪你
仲同我講調查兵團一直以黎係咁,主體、情況、迫切性都差唔知幾多皮啦,兩種情況有咩可比性

你唔可能排除有人覺得艾人係要負責,如果唔係卡亞就唔會問點解祖先既錯要後代承擔
支那班友咪又係會出征日本,支共咪又係拎仇恨黎做助燃劑,你又係保證唔到全世界冇一個國家會利用呢單野,即係搏運氣
加上上面講既帕呢件肥豬肉各國都想瓜分,用黎做藉口攻島有咩出奇,帕島冇巨人之力威嚇你根本保證唔到帕島安危,保證唔到咪又係搏運氣

希國、義勇兵係互惠互利,兩邊唔關仇恨事,再者希國係想獨佔島資源而唔盡力幫帕島外交,原本希國就係想搏一舖all in 帕島,依家冇咗外國既壓力希國仲會幫帕島外交?吞埋帕島都仲得

想講你呢d論調其實喺隔離一早傾過晒完全唔係新野,黎黎去去三幅被 d人次次敗走,都想睇下你帶畀個po有幾多火花
你黎就黎,唔黎就縮埋一邊

講fa公認神結局平淡係普通bbq式結局你咪又係為踩而踩
第一段 我大致認同你,人性道德下會阻止係正常,但係Armin俾嘅方案確實又難以解決全世界仇恨嘅問題,駁論足夠而正論不足,呢個走向我認為唔係唔得,但係成為咗兩極化嘅局面
二段,就要睇艾族艾倫分唔分得開,唔排除有人會慚悔,認為艾族係救世主,而唔係繼續憤怒,但啱啱被地嗚殺曬家人嘅人,一時之間你叫佢接受所有野都係艾倫錯,而唔係艾族本身就係惡魔所驅使幾難,佢心𥚃面會認為我要滅絕對面民族,為我家人雪恨,柏島有艾倫葉卡,外國同樣都會有艾倫葉卡,一旦外國艾倫葉卡有政治實權,艾族真係岌岌可危,要睇作者139點寫
122時艾撚話要地嗚其實就將嗰故事逼入絕路,123-138其實唔算好差,伏筆應收盡收,晚會、生命意義嗰兩場都好好,但有點而拖沓同埋新設定多咗(吉克原地復活、召喚古代巨人之類),但其實最主要問題係兩極化問題嚴重,以至於作者開咩牌都死,要講曬現實嘅就一定唔可以45頁完,不過其實可能有mindfuck結局都未定
你評角色多過評劇情,晒氣啦你
我03開始追漫睇晒fa,睇結局個人覺得平淡就叫為踩而踩,你作品都未睇過就踩人結局得啖笑就唔係為踩而踩,thx你本人呢個笑話同你討論真係浪費時間
如果結局有人寬恕有人想報復會係好結局,我都想作者留返少少懸念
119-123係高潮,但討論位少,但123之後既劇情先係反思同討論得最多嘅位,可以話係巨人哲學同思辨精華所在
可唔可以解釋吓佢唔望佢有咩原因
老豆睇到大人艾倫所以望住大人艾撚
寫過晚會嘅作者,我就知佢嘅思想無可能噉幼稚,佢行魯魯修式我會俾9.2/10,佢將所有立場極寫實噉描繪出嚟係超越咗鋼鍊,但同時又係因為描繪得太寫實,講到大家都有苦衷,噉到底最後要歸咎俾邊個責任,點解決大環境問題,噉就逼使到巨人根本無可能好似鋼錬完得無爭議性,反而鋼鍊可以一嘢推俾瓶中小人嘅錯,噉先易寫
你唔考慮角色立場你點評劇情劇情既難題咪在於艾倫既執意,中結仇恨鏈又要保女王唔變巨人,唔評角色你傾乜 為拗而拗
要理解一個角色既思路睇一條充足既整合片已經可以參與討論,反而你係咁捉住我冇睇過真係得啖笑
你咪睇番我同上面個巴打傾魯魯修傾得幾開心,傾帶黎現實既反思同可行性既討論一樣係冇問題,人地唔似你言之無物 講野係有point 我係傾完會覺得魯魯修既計劃喺一段時間內係有某程度既可行性,而長遠係fail
fa神在一環扣一環全程平均地都係高分,好似你咁講結局係平淡、普通bbq式結局,講到咁即係average B range畀盡七十零分,d人吹fa吹佢結局先,大把作品前面神 收尾一般,點解要吹fa吹到第一?
你睇埋呢到之後佢地見到d咩就知咩事
換門同用唔到鍊金術好似好多人估到
結局俾人屌得最多嘅係
牛姨走數冇講到斯卡真名
FA曾經奢望過Greed可以唔死
係吖,領先咪見唔到囉
當年追高登po最多人估用老豆既腎石,愛德成道門冇咗以後用唔到鍊金術係冇人估中
然後都有人拗愛德一開始咁做就得,無視晒旅程當中對人、事、鍊金術既體會同領悟其實係至關重要
冇呢d經歷 愛德一黎諗唔到,畀佢諗到都唔會係好方法,因為成趟旅程對兄弟兩個既成長影響好大,睇野闊咗好多 重視既野都唔同晒
以前覺得鍊金術係萬能,依家會覺得冇咗鍊金術not a big deal,愛德仲有好多珍貴既野
故事現實就係已經冇時間俾你慢慢撞板摸索
呢點吉克都講埋出口, 仲啱啱動畫化埋

世界對艾族仇恨冇咁大唔代表唔大喎
100%仇恨同95%仇恨又有乜分別
清美亦都講過世界各國已經可以查到血統
並逐漸驅逐艾族出境

最後, 正正艾撚係國際議會見證世界嘅仇恨
連所謂尤米爾子民保護協會, 都係島上同帕島割蓆
佢先會鐵心離隊行自己條路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞