Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈

1001 回覆
95 Like 25 Dislike
無真3卡就唔想換住
奇乜撚野葩
走呀,奇葩
我幫你擋一下
罪大d機影相到而家仲係冇AI幫手
唔洗同三叔 華萎 Google呢d一線大廠比
淨係同屌米 OPPO VIVO呢d大陸公司比較都勁落後
簡單到連人像portrait mode都冇
介面又超級唔就手
得個偽alpha介面就扮pro機
spec勁software廢始終如一
難怪主流user真係買唔落手
有ai景深(tof)
不過hdr廢的確係問題
1 III 用888已經係原罪同埋唔該搞好啲camera software啦
不過睇下Spec在決定會唔會買
咁貴逼人買iphone/大陸機姐
sony唔奶共都唔駛咁貴嘛
有咩問題,又唔係蝗語
冇得頂!
3.5mm 同SD card 根本係好嘢黎,係啲好貪心嘅廠商,先至用各種傻瓜理由斬殺,製造藍芽headphones 同埋cloud services 需求。

本來仍有少少顧客同理心嘅三叔都正式跟埋生果呢種貪婪營商手法。

希望Sony 唔好。BT,(尤其在香港、新疆)唔係想像中咁安全,IPS非常普遍,對mon / track 人嘅I.T. 公司,係巨大商機黎
你諗下之前係spec廢 + 系統廢
宜家變spec勁 系統廢 係一大進步了
又係發佈完等幾個月先有得買
最遲6月
你又啱
當年三叔sell芒大、ram大、rom大、cpu勁、多鏡頭
罪大就呢度cut啲果度cut啲
用料又麻麻、硬係好多小問題
硬又唔得軟又唔得
真係好撚小家
永遠靠個萬年方角日系look呃人落疊

而家spec追返少少就賣7,8千蚊
software繼續殘廢
講真都係買唔落手
仲有香港XPERIA更新真係相對慢
舊2019旗艦XPERIA 1外國2月頭已經上哂ANDROID 11, 香港全球包尾, 到現在4月都仲係ANDROID 10, 就算現有旗艦都要追先更新, 另外舊旗艦永遠沒有除左ANDROID系統更新外其他功能更新, 一D功能都唔下放, 唔係SAMSUNG咁舊機都有功能更新, 又有新ONE UI, XPERIA係咩都冇.

唯一可取就係現在XPERIA保養已經由TSO變番SONY自己接手, 服務好了9條街, 我剛剛XPERIA 1拎去維修指紋, 佢同我MON, 電, 殼, 防水膠咩都換新, 暫時睇落真係幾好, 加上又相對少人維修唔洗等, 又可以一路試其他SONY產品一路等叫MIC.

本人都有日系機情意結
仲係咁長身, 搵鬼買你
相對起三叔,罪大嘅出機量咁少有乜可能有資源擺software度?

講真,我就係鍾意佢OS夠簡單,而且出街唔會同人撞機
其實用SAMSUNG旗艦機出街都唔多撞機
用iPhone就真係撞機撞到成車都係
係個咁既教育制度下,中英文差係正常既
我都廢事出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞