Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈

1001 回覆
95 Like 25 Dislike
咁係唔係要有一定嘅攝影知識
我其實覺得清啲先靚
尤其化咗妝要影到個妝先好睇
皮膚唔好開個美肌用個app畫兩嘢就搞掂啦
認真問, 呢代夠唔夠帶sony重返榮耀
我真係好撚好撚好撚擔心s888呢老鼠屎搞禍曬
10iii 對我嚟講好夠用
4500電真係意料之外
就唔知價錢大概幾多
快啲講幾錢同埋幾時出啦
其實長長地幾好 開咗keyboard都仲好多space
新野梗係放俾人試bug,之後fix哂先自己用啦,口碑良好
21:9有咩唔好?
可以咁講
所以你要落鋪試下先
如果有駐場sony sales佢都只會教你點較
雖然換左1 II無耐,但對1 III都係有啲興趣

題外話 : 啲日式英語聽到好辛苦
執下色就唔使嘅,不過喺電話執真係好攰,過落電腦有時候又嫌麻煩
用過1ii 部機唔係for普通人用
但overall 影相我鐘意1ii > iphone > samsung
落過兇宅都試S21U同ROG5,開game玩10分鐘到已經熱熱地
後期出嘅888通常表現好d
堆game同驅動都優化左一段時間
冇小米堆888 test早期咁差
開字幕會好啲,日本人嚟講算係咁
咁佢哋出盡力咁樣講英文我覺得已經算畀面全世界 平時一句都唔會講咁濟
如果自拍鏡頭有改善先有動力換
用緊 1ii, 覺得無咩 1iii特別
力場係咁用

好似都幾正下
重點又係開價幾多

重量 187 169 169g 勁
全部4500電, 不過1iii應該都會比較倒水....

10iii轉用前後玻璃
但60hz有D...sony慣例慢一拍, 都係睇定價啦

5iii 唔知仲有無果粒好易誤按到既GOOGLE ASSISTANT制....

sony生性D, 做好D UPDATE, 安全性
我都唔想下下買三星
其實咁細個mon應該睇唔出
我諗係高像素唔岩呢部機用 詳情請參考a7s3
佢要玩埋低noise拍片 愈高像素愈多noise

柒咗添
咁Sony調色本身屬邊類/有咩缺點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞