Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈

1001 回覆
95 Like 25 Dislike
1年3機又減小左咁多地區賣機, 又賺到錢, 算係咁啦
我覺得SONY唔會放太多心力去搞, 市場已經飽和, 好難爭佔有率
SONY心態一向都係穩紮穩打咁去出機
只期待佢今年可以出FOLD機, 不過新技術SONY應該唔會搏係電話度用, 佢實會等其他廠出哂先後先跟進
唔想佢啲料cut cost
仲可以點CUT 例如呢
其他功能完全套用原生Android果套懶修改已經係柒到仆街
人地Nokia都係咁上下
但人地賣點係輕量系統
而且d機多數都平
冇乜特別要求

家陣市面新手機,影相攝力係最重要賣點同功能
罪大咁都唔肯擺資源
(其實加強AI算法呢d唔會消耗幾多研發資源,連OPPO VIVO都做到啦)
開發個強勁d嘅AI、好d嘅介面
究竟呢間公司仲有冇心生存落去?

又講真
罪大市佔率低到list唔到出嚟
香港會買罪大手機嘅人
十個有九個都係死忠索粉
淨番一個係唔知頭唔知路買撚左

如果出機少就係hea做、交垃圾嘅理由
到佢有一日真係摺撚左
我會覺得係可惜但死有餘辜
因為software廢係原罪
連大陸廠都不如
我想問個UI 係唔係仲係垃圾?Z1P 個時覺得d UI 都好過時咁
用緊最強旗艦 mark 2 ,可以再戰 3年,不用了
字都唔撚識多隻小學雞都不如,同毅進黑警咁上下水平就咪衝出嚟柒
你當係Pixel
同過一次sony機 以後唔再用
系統多bug又垃圾
咁過主啦仲留言
個前鏡靚啲唔該
發佈完係咪又半年後先賣
呢個就愚人節
Xperia 1 III 疑似規格
- 6.5” 4K OLED HDR,支援降解像度嘅120Hz同更高亮度 (AMB651XP01)
- Snapdragon 888
- 12+256GB / 16+512GB (LPDDR5+UFS3.1)
- 側面指紋感應器
- 類似Pro嘅快捷鍵
- 前置雙喇叭,3.5mm,DAC
- IP65/IP68 防水防塵
- 4400-5000 mAH、25-30W快充
- 新主鏡+12MP超廣角+新潛望鏡+3D iToF、Zeiss T*

Xperia 10 III 疑似規格
- 6”/6.5” 21:9 OLED FHD
- Snapdragon 7XX或690
- 6GB Ram (LPDDR4X)、128GB Storage (UFS 2.X)
- 側面指紋感應器
- 4000mAH
- 三鏡頭12+12+12
- IP65/IP68 防水防塵
點解今年又食正888,好驚出年嗰部又冇3.5(假設粒U冇伏)…
太遲啦,參考下人哋 Samsung,一月中發布,一月尾賣街
噉都叫最強旗艦
sony做野不嬲反人類 唔係死忠送都無人要
嘥氣啦,冇對焦 1/4 吋 8MP 用咗兩代,佢再收窄邊框都係用返同一粒
佢前鏡唔係唔夠靚
係software上HDR做得差
用完佢手機影仲要大幅度後制
反正要後制我不如用無反影
用手機就係要方便, 影完接近可以直出
請問維修指紋個part用左幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞