Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈

1001 回覆
95 Like 25 Dislike
不了
呢個我都唔贊成
其實sony點解唔用返imx786 766呢啲
出比人地但自己從來唔用
自己用果啲又唔係最新model
影相比班支那機拉開幾條街
唔通你係講緊DxO嘅分畀人拉開幾條街?
支那機嘅影相...你影埋我個份
今日1530發佈 直播Link
https://youtu.be/_GAVRGNlzK4

疑似規格整合

Xperia 1 III (au版)
- 165 x 71 x 8.2 (1 II 係 166 × 72 × 7.9)
- 188 Gram (1 II 係 181 Gram)
- 6.5” 4K OLED HDR 120Hz同更高亮度
- 240Hz Motion Blur Reduction、240Hz觸控採樣 (與5 II相同)
- Snapdragon 888
- 12+256GB (LPDDR5+UFS3.1),國際版未知
- 側面指紋感應器
- 類似Pro嘅快捷鍵或Google鍵
- 前置雙喇叭,3.5mm,DAC?,藍牙5.2,DSEE Ultimate,支援Stereo轉360 Reality Audio
- IP65/IP68 防水防塵
- 4500 mAH、>25W快充、未知速度嘅無線叉
- 新主鏡(12MP)+超廣角(12MP)+新望遠鏡(12MP)+3D iToF、Zeiss T*
- 前鏡8MP(未知新舊)
- MicroSD Support
- 有磨砂色系

Xperia 10 III au版
- 154 x 68 x 8.3
- 169 Gram
- 6” 21:9 OLED FHD
- Snapdragon 690,效能媲美750G
- 6G+128GB
- 側面指紋感應器
- 3.5mm,藍牙5.1,DSEE Ultimate
- 4500 mAH
- 三鏡頭12+8+8 (與10 II相同)
- IP65/IP68 防水防塵
- 前鏡8MP
- MicroSD Support
SONY有部機賣成皮幾2皮?
Pro,非普通消費級產品
上代10隻最初上市係賣咩價?
等緊部10iii 俾阿媽用或者換自己部10ii俾佢
10iii啦
如果有ufs的話
佢會出DAC晶片太陽由西邊出來
早幾日俾Nokia過左一棟,要認真考慮換1iii/1ii定5ii了
咩意思
有冇咩需求
可能真係要西邊升
因為今年1iii主打audio
含撚啦
2019買完xperia1 到依加都冇photo pro用

軟件支援都做唔到
搵on9買?
用緊xz2路過
其他廠除咗UI仲會下放咩新功能畀舊一年嘅機?
諗住佢會出flagship,點知頂嗰部係用S480
而家用緊Nokia 8,比佢好同相對噤用就得架啦,但見到Sony Mobile HK咁撚樣又有少少驚
nokia同sony係完全相反嘅市場
前者攻低階
後者攻專業旗艦
強逼繼續用個垃圾app
咪唔好下放
最多下部轉廠
成部機對自己廠啲支援垃圾到畀狗用
用緊XZ1, 但又覺得xperia 1好貴,換10iii的話係咪好無謂?
由835轉去690
你問吓自己想要乜先
1仔邊貴,1m2個價硬姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞