Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈

1001 回覆
95 Like 25 Dislike
但係手感好過16:9, 打直睇網頁又睇多幾行
正確啲嚟講係睇住 viu 上連登推 post

打機多數都冇得分開個 moon 用其他 app
開住隻驚喺 background 等佢谷算啦
同埋想問會唔會有電話背面嘅 moon 貼
想裸機用 但又怕一跌落地個背脊裂撚晒
16:9 睇一行可能等於你睇行半
除非縮細d 字, 但咁就睇得辛苦
可以一路睇片 一路上連登 仲可以回post

我好少咁做, 如果係XZP 咁既size, 95% screen 最好
xperia 1ii ??
根本3.5mm, sd card slot 點會無位。
差嗰少少 部機厚返1mm 個電池又大返 加乜都得。
係手機廠唔想比你 焗用TW 同 買大size 版。
係。
就算 xperia 1 都係咁用。

我無打機唔知d Game 點,不過若果隻Game support split screen 應ok.
(IG 唔得, Twitter ok, facebook 唔知)
自己玩果D game都split 唔到,好sad
成日有msg黎,要覆既話隻仆街game會彈(我玩果隻game既問題)
如果佢做到任何野都可以split 就好啦
如果 1 III 轉 M 額,換嚟嘅係靚前鏡,係值得嘅
Message 的話android 11 有chat bubble 可以直接回覆。
不過我無試過打機
接受到m額靚前鏡嘅都應該去咗iphone
其實兩回事嚟
宜家仲要連叉牛都唔俾,真係吹漲
最想知肯用UFS未 中階機仲用emmc真係爆死

雖然我唔會買中階機 但都想佢好賣返
如果 1 III 保留 3.5 + microSD + 3年保養 + 64MP + 4800以上mAh
就我估5 III先係真正嘅重頭戲
我由XZP轉X1 初初都好唔慣,用落就發覺X1睇ig同上網真係會睇得多啲嘢,不過default字體太細我要較大字先睇到
而家拎返起XZP就覺得部機好笨重
3年保養-->絕對發緊夢
現在2年保養都唔比了, 仲講3年
1 iii會唔會破萬
台幣會
S21U個相機同N20U比係咪好好多? 佢個超廣角有DPAF好吸引
Leak話至少UFS2.1
要啦, 我媽部A70 2019年機都已經用UFS2.1, 仲升埋ANDROID 11
SONY真係要加油, 中階市場都重要, SAMSUNG都係靠中階保住個市佔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞