Sony Xperia 1 III 四月十四日全球發佈

1001 回覆
95 Like 25 Dislike
1II普通人用剩係J個樣,其實樣樣嘢都OK,就算用唔到PhoroPro都係一部好機嚟。
單純講影相個part
但1仔同1ii明顯見到改變
部舊機未壞
點正都唔會換啦
真係多錢得濟咩
但求罪大識諗 先賺返個市場再諗賺錢
要打斜塞入去扭到佢打橫先實
我部xperia 1 一d事都無
真係因為心癮先想轉xm3
有既話會影到更好既相
但就算唔係專業一樣用到好多其他機冇既勁功能
例如eye af同20fps 連拍
888、4K 120Hz、4500mAh/30W快叉
其實只係改咗三樣嘢
轉啦
本身同你一樣
都係揸1等1iii Skip 1ii因為知1ii冇120Hz
呀舊年好衰唔衰俾我摸到1ii又幾鬼正所以即刻換咗
今年又要再換機
唔止啦 都話好多重點佢都冇係片提
我一陣係集中區講下
CinemaPro好似完全無update過。
當你高ISO要換CMOS,咁audio輸入選擇都無呢,仲好意思拎Cinema個名出嚟扮pro
人哋三星拍片一早已經可以俾你揀音源輸入,佢今年仲喺度拎個降風噪喺度打飛機
feel到好多人上年無follow唔知1ii/5ii都係差唔多spec
前鏡仲係1200萬,得啖笑
大鏡係第一款機內可變焦鏡
好似全部後鏡都加埋自動追焦
喇叭改勁左
第一日去胃信出機見到收銀後面個櫃入面全部都係1II
我對上果部係pixel 3,依家用緊1m2,暢順度同pixel 3冇乜大分別,個界面同pixel 3都係一樣,影相我主要用photo pro影,對焦連拍速度之類全部都可以較,用落似相機,部機我7月幾用到依家我整體上好滿意
1仔冇3.5真係好傷…
我覺得真係差好遠 只係仲有好多遺憾位
係 8MP 1/4" 泛焦嘅垃圾前鏡
漏咗個tele鏡
最開心係佢用返自家CMOS
不過唔係好明點解用得潛望鏡唔做埋70-105段嘅無縫真光學變焦?
我睇連芒貼都可以共用返
又比我講中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞