「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike

玩開充能斧,想試下玩太刀,刷到呢粒可以點配裝?
攻7弱3超2納3
雷狼頭 冰牙身 火龍手 毒蜘蛛腰 金獅腳
其實流派都有好多種既
我用鈍器
基本上全方位狂斬
太刀可以不停連技
唔用櫻花or 兜都可以打好快 完全唔玩反撃
裝粒迴避up 無傷咁貼住某d 龍打
對於我呢d 唔識下下打頭既人or 唔想等機會先攻擊既大黎講 狂斬加狂碌仲有效率
你嘅快係?
打怨虎5至8分鐘內 高手應該可以再快d
no offense 咁玩點解唔用雙刀
其實幾種武都可以咁玩
但要就返各自特點去轉
雙刀要鬼人麻煩
我鐘意太刀一下一下咁斬
斬斧都可以咁玩架
但變黎變去太亂
太刀簡單直接
其實我冇主玩咩武
咩都拎黎玩下 順手咪去挑戰下單打時間
太刀就算迴避貼怪打,都要打幾刀先開始出動作值高既動作
體操最後兩下,高傷過第一二下好多

我明你玩雙刀個概念,同斧強差唔多,都係打平劈靠頻率堆傷,即使係蟲棍,都可以,因為飛圓斬同普攻傷害落差唔大,下刺係講第一下,但對動作值落差大既武器如太刀大劍呢d唔係好work

有兩種情境
1。只劈頭3刀提早迴避,貼怪為主

2。做哂成套體操有d換血feel

如果係1,咁個傷應該幾難睇下

如果係2,你做得哂成套體操不如兜割埋

但係就算係雙刀底,玩到最後應該都同防反概念差唔多,只不過係變左用碌黎食半招時間打更高傷,唔係好明點樣雙刀打法就唔駛防反,以吼叫為例,照計碌吼會嚴格過見切/居合吼,用雙刀用到有底子應該用防反技會得心應手至係
屌,我玩太刀耐過你
但金C 鬥技最快都只係4:08

咁樣打擊我自信
Ta係運氣+技術嘅野嚟而且打鬥妓金cg把太刀係負會心所以都唔使太介意
其實都係個節奏
就算理論上最好既裝同最好既打法
甚至ta 高手們 都未必每次打到同樣既節奏同時間
鈍器就係我去補救我比高手差既地方去拎到自己既節奏去玩
呢樣野係單純數值上既問題
例如拔刀二連都既運用
架沙斬既走位同連埋落去上刃
當然有時有d 位都係可以用防反甚至兜
呢個睇個人個感覺
因為我對大硬值既動作同防反既時機捉得差
所以先搵第個打法
當然吼果d 你要挑戰速度係需要防反既
但好似兜同櫻花咁
你直接櫻花上刃方便我係咁斬
同某d 位等反撃成日等左果兩三秒可能我又斬左兩野 各有唔同啦 同埋仲有好多野可以試 今集屬性珠咁易搞
都未研究得晒
更新左有無咩新配裝思路
攻7見切7超會3
點跟
有320/321/222/221 嘅石就係贏家
我都覺得要多啲兩格位
因為多咗珠可以整
咁某啲指定技嘅護石就變得唔係最重要
等人出裝抄下
炎王頭 冰牙身 炎王手 毒蜘蛛腰 金獅腳
出勁看破7達人藝3弱特3納刀3超心2抖擻1
轟龍刀 20白斬 百龍強化鐵蟲技強化
平時80會心 貓嗌就100
修練場兜割198 1hit 對比迅龍170
講錯唔係金獅腳
係飛雷
有冇list

你有冇3攻護石?
炎王頭同手點達人藝3 整唔到
用珠
v2.0 之後嘅太刀
基本上得返轟太同霞太兩把

迅太可以正式收皮
就算俾你出埋達人藝長keep白斬
出到嚟仲低傷過藍斬嘅霞太

冰華物理上輸轟太太多
就算屬性補正都未必拉得返
雷狼刀水棲系同理

個人認為追求傷害嘅就轟太
平民打法就霞太 因為配裝上相對自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞