「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike
輕弩把武易整咁多
真 我覺得太刀金獅怨虎都唔難打 反而泡狐比想像中難
我反而覺得泥翁龍好難打
泥翁好難見切 我體操算
放埋過黎 上位怨虎龍 太刀 Solo 2分台
https://youtu.be/WZ34xk4GBLM
琴日試咗渾身宜家對今代既太刀係非常好用 唔似world
測試後 宜家太刀持刀喺第一次翻滾後 精神抖擻既效果係唔會消失既
只有喺第二次翻滾同喺第一次翻滾之後 靜止唔郁1-2秒 效果先會消失
再加上今代太刀見切唔洗好似MHW咁樣需要消耗耐力
所以我覺得太刀宜家可以出返渾身

現階段弱點特效既裝備太少
對配裝既限制好大
想要出高輸出技能亦需要神護石
但宜家推會心可以加埋渾身就對配裝相對更自由
你睇我條片用緊既護石都唔係啲咩神護石
但都可以出到攻擊7超心3

另外講一講會心
我套裝備既會心係:渾身3(30%) + 迅龍太刀(40%) + 看破1(5%) = 75%
點解唔推滿100%會心呢?
因為隨從戰鬥貓貓有一招好勁既主動技能:強化咆哮之技
效果係一定範圍內的既獵人可以得到30%會心以及聽覺保護[小]既效果
咁樣會心就有:75% + 30% = 105%
另外戰鬥貓仲有另一招勁既主動技能:強化太鼓之技
不過呢一招要洗 效果係強化獵人既攻擊力4%
兩招既效果都長達2分鐘左右
所以好啱拎黎TA
不過平時同人打/Solo都可以帶貓
貓貓真係好勁
不過太刀solo最好裝返粒佯攻珠 冇咁易打你隻貓
會易d見切同居合
可唔可以睇下咩裝
條片comment位有
Thanks 另外想問 點解飛踢落來插到咁多下
咁多數字跳出嚟 我插唔到咁多
踢中咗再撳ZR,會變咗出氣刃兜割
即係有個無用嘅技係高速變型?
拎嚟食珠位?
係 個高速變型係泥翁頭同護石送嘅
泥翁頭係其他裝整落嘅
廢事再整其他 純粹係要佢兩個2lv窿
用太刀嘅話,1個人打好過連機打
連機打又多血,又用唔到見切同居合見切,估唔到隻嘢向邊個出招同幾時出招
飛竜刀葵 點開?
我明明打齊毒妖鳥大喉袋同雌火紅玉,都唔俾我升
打hr6緊急任俾隻泡泡龍秒
想問下太刀校服係咩
求其礦石裝用住先
我等冰牙龍先換一套
礦石之後就全套冰牙龍?
你哋用咩視角同操作setting會順手啲同容易啲見切同居合
都係過渡用
打到金獅先諗砌裝
好的唔該哂
巴打個兩招貓技係咪戰鬥貓同輔助貓都會出?
好似打緊我愛羅咁
應該得戰鬥貓先有?
同埋D技係random咁出既
除咗加會心嗰招係必定有
所以貓都要刷
刷嘅意思係咪每次打完任就返去睇貓

巴打另外想請教下 如果我唔玩TA
攻7 弱特3 渾身1 超心2定攻5 弱特2 渾身3 超心3好
武器百龍強化應該都係揀攻?
係 最起碼刷到有我講既嗰兩招技
攻7超心2 > 攻5超心3
我隻木頭人唔識郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞