「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike
1:05 無蚊
同埋1:33
我以為你派膠添
咪氣刃無雙斬
居合>一文字>無雙斬>上刃
最快

如果佢真係最快點解一條TA 片都見唔到人用櫻花
平均計櫻花斬真係最快到紅刃
上到之後傷害就另一回事
點會呀!?
櫻花你仲要計埋蟲消CD

但睇TA 高手一開見切居合5-8 秒內就紅刃喇wo 大佬
如果你開場執一粒蟲直接三吓蟲技係真係幾快
你ta個啲係最好既情況,你試過就知,唔係吓吓都開到靚招俾你快速上刃
你平均計可能係櫻花快小小
櫻花個問題係隻怪有空間俾你大輸出既時候唔夠傷害,而且你一直維持住個紅刃成分鐘係好浪費
同埋個打點好差
最快

如果佢真係最快點解一條TA 片都見唔到人用櫻花
平均計櫻花斬真係最快到紅刃
上到之後傷害就另一回事
點會呀!?
櫻花你仲要計埋蟲消CD

但睇TA 高手一開見切居合5-8 秒內就紅刃喇wo 大佬
如果你開場執一粒蟲直接三吓蟲技係真係幾快
你ta個啲係最好既情況,你試過就知,唔係吓吓都開到靚招俾你快速上刃
你平均計可能係櫻花快小小

櫻花個問題係隻怪有空間俾你大輸出既時候唔夠傷害,而且你一直維持住個紅刃成分鐘係好浪費
同埋個打點好差
問題係居合唔係次次都中,你用櫻花斬都可以用居合,如果你居合斬唔係下下中,櫻花斬就係可以彌補你上唔到刃,幫你容易同快速上返刃
新手? 呢招交換技黎wo 大迴旋轉做氣刃無雙就得
勇氣太刀
玩太刀 三個字 納 居 兜
一定係角龍
用太刀打角龍真係舒服死
打轟龍都ok
要我換一半既大招傷害換快我小小上紅刀
我都係要返兜割算
新手打緊村任想問隻怪打貓狗唔理我, D反擊超時, 咁點算
唔通唔帶?
入珠/叫啲貓貓狗狗Stay
發現新世界

如果唔裝弱特同超心,砌裝多玩法好多

砌到套咁嘅嘢出嚟:
攻7、冰攻5、匠4、怨恨3、收刀3
耐絕1、耐衝1、翔蟲能手1、鬼火纏1

配冰華
有冇得set隻野, 血得番幾多%就打怪引開注意比我飲水,未到就唔好出手
俾條數你計下
期望值=(會心率x倍率+(1-會心率))x攻擊力
屬性傷害分開計算
但因為兩把係同一把武器同屬性值
所以淨係計物理

因為怨恨唔係穩定同持續嘅輸出技能 所以唔納入計算
你嗰套嘅期望值:
1 x [(210+10)x1.1]
= 242

平民冰華裝係
攻4超心2冰5弱3渾身2納刀3

有貓 會心100%:
1.35 x 100% x [(210+7)x1.05]
= 307.6

冇貓 會心70%:
(0.7 x 1.35 + (1-0.7)) x [(210+7)x1.05]
= 283.7

所以點都勁過你嗰套
你嗰套唯一嘅優點就係有匠4
然而就算俾你hold到藍斬
正常嗰套跌落綠斬
都依然高輸出過你 除非你開到怨恨
藍斬加成係1.2 綠斬1.05
你可以再計計

MH其中一個好玩嘅地方係砌裝
因為砌一套裝需要好多數字同計算去支持
新手去試砌一套裝而唔係直接上網炒功課/校服
我係絕對支持 係一個良好嘅態度
但砌完都需要計計數
上面用期望值計已經係最簡單嘅做法
再深啲就係計每一刀嘅傷害
條算式就再長啲
收刀3 vs 弱特2攻2

太刀黎講邊粒石好d?
弱2攻2 for sure啦
納刀3只係三粒珠
好既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞