「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike
實際情況只有紅刃先會出兜割,你唔會成日3條蟲

響度實際情況你講緊笑話?
實際情況係三條蟲至少一開始就有,但不斷紅刃難好多
街場我90%用呢套上刃
4個人+4條狗
個畫面花到呢
條龍咁大條,大迴旋保證9成可以hi到佢,然後上刃
收刀術真係幾有用
唔講以為你個三條蟲keep好耐loop唔loop到三次櫻花?
講多次 仲賴緊團戰條龍唔打你走黎走去出唔到大居合個啲
建議你裝返粒佯攻珠
條龍有7成時間都望撚住你 好似單機咁
弱特 3
超會心 3
速納 3
淨返 攻擊4 /看破2 應該點揀
有百會咪攻
就係諗緊90會同100 好似差唔多
就算唔熟隻怪,用唔到大居合
普通搵隻怪嘅出招硬直時間,出曬成套氣刃斬都唔難掛

啱啱喺mhr第一次打金獅,solo太刀,廿分針打完
(mhw冇玩,上次打金獅,記憶中係4g)
大居合都只係出到兩三下,平常都係全套氣刃咁上

兜割係紅刃尾先用,同埋紅刃兜割最爽係好易打低隻怪
再連一套氣刃,再上返紅刃再兜割
同埋翔蟲cd快,唔割都可以用嚟走佬
之前用櫻花,成日玩到冇曬蟲
啲魚都唔知做乜鳩
泥魚龍又係,分唔到佢幾時係行,幾時係火車
團戰唔應該用太刀
就算熟隻怪,都見切/居合唔到,都唔知隻怪打邊個
再加上太刀會掃人腳
冇氣刃值嘅話,
小居合>袈裟斬>氣刃23(再唔夠氣中間加突刺)>氣刃大迴旋->上刃
太刀套動作真係好自由 上唔到刃可能係未了解好晒每招技可以派生咩技
好型呀 斬完怪一下跟住個招點出咖?
直斬定拔刀二連好?用落二連起好快
其實隻game 出得櫻花實有佢用途既, 街場隻怪成日轉lock, 唔係咁易反擊上刃既
我都係攞呢隻嚟練手
最快都要五分鐘
我之前卡4分4X. 其實都係預判出居合,同盡快破佢硬強化.
睇咗好多太刀TA片係咪我錯覺其實好少出見切斬?
少過mhw ib. 但都好重要. 要睇你節奏, 如果有納刀3, 可能就重少d機會用. 主要係見切要有劍氣,又要反擊命中先上到刃
打到中後段亂撚到仆街
起碼鳩禁櫻花都叫中幾嘢
我揀二連
快 有霸體 又可以駁氣刃2
以前居合係輔助
今集調轉 見切係輔助
見神人用二連斬避到金獅子第一下咆哮
轉換技所有日本攻略都係叫用二連斬飛踢大回轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞