「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike
呢句真
Mhw 太刀難好多

我都係見mh rise 居合咁易咁op先轉用太刀

貪咗攻收唔切都仲有無敵時間更長嘅看破斬保命
其實要扣氣好影響個節奏,

即係你唔係果d背熟晒招既高手邊敢亂出, 有氣去兜仲好啦

佢咁樣改未幾好, 係唔係都可以居合, 你勁既話一閃比你斬多3野加傷

除非又係啲老屎忽論, 太刀就係要改到有咁唔user friendly, 我以前食開屎, 大家要一齊陪我食
櫻花屈機,必中又可以喪用
實際打上黎有兜割三分二攻擊力
全場輸出可能仲高過兜割
訓練場打木頭人差成倍wo
不過實際打怪唔知啦
同埋櫻花好多時2下淨係斬得中1下, 傷害變到得兜割1/4
有好有唔好啦, 泡龍, 泥翁, 人魚啲長身怪易斬中櫻花就幾大發揮既
不過始終要玩得勁都係要轉返兜
街場見到d太刀係度碌碌碌劈
氣刃斬收刀走, 可以連都唔連果d
係咁看破食招唔納刀
即踢
斬得一下係人問題
用櫻花斬斬完三下就等CD,之後再斬三下,好撚on9
太刀玩到後期不嬲上下限差好撚遠
你個名
一開頭用翔蟲飛去搵龍都用得好型
駕駛員問題
一字斬普通咁上刃會快過大迴旋,但係如果用看破上刃嘅話,用大迴旋會好用啲。
有冇諗過兜割完唔可以即刻上返紅刃再兜割都係人問題
當你熟左佢啲動作你會反到佢變臭四
Hr6應該有得煉金?煉金可以揀收刀術 搏下
有無大神教教點飛到咁的
LM學野
啱呀
雖然看破同居合唔會一學就識,
但都唔係啲練極唔得嘅嘢,無敵時間長過就咁碌好多啦
就算新手都好,最緊要玩得開心唔好棄
當然打集會就最好安份少少啦
ZL + ZR 飛 (或用ZL + X)
➡️ 空中按實A 吊住
➡️ 放開A按B 空中翻身
➡️ 以上重覆

用呢招 可以喺大社map
由副營地飛落山下面個水池空中斬怪
想知第一張圖第2hit點樣有判定
條尾發上嚟
貼身出櫻花就好易打唔哂2hit
要100%中哂2hit係要企遠少少
射粒蟲去你想打第1hit個位
咁就可以2hit中哂同一個地方(假設隻怪無郁)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞