「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike
跪求上位裝配置,thxthx
係啊 game入面好似係咁樣叫
淨係舊怪可以玩下紅刃狂反
㩒左zr 先㩒b
試左. 真係
先press down ZR再X
*B
yes, 所有武器都係咁㩒
個幾下hit 點打出黎?
利申 新手鳩劈唔識連技
擋到條龍招式自動出
其實有邊幾個技係太刀有用
唔計看破超會心依類通用
納刀一定係啦
拔刀有無用?有無其他?
下位雌火唔用看破剩係氣刃斬上刃 15分鐘內都收佢皮
其實叫人用櫻花果d都幾on9下

登龍居合見切係最高上限既手段,櫻花唔同其他武個替換技,其他武俾你唔同既輸出方式,需求技巧種類唔同但層次差唔多,櫻花係直接冇左用氣刃換傷害個機制,同另一個替換技比傷害差得遠,俾到既唔係另一種打法,而係次一級既打法,就係為左唔想練,最後要玩得好必然都係用返兜割

你話難,新手難上手,咁咪慢慢黎,每一場都係經驗,但你個經驗係用櫻花,封左自己頂,100場,1000場之後都係一條柒頭,但如果唔依賴櫻花,100場,1000場之後就算做唔到片中一半,有三成已經好夠玩,而且唔磨練,好難感受到呢類型game既樂趣,一開始就放棄成長,不如換武器或者玩弩打哂d任當爆機賣game把啦

其實已經預見到將來實有人屌街場太刀d櫻花撚冇輸出垃撚圾,我就言盡於此做人做狗自己諗
除咗最後一段,我係完全同意
因為街場用看破同居合上刃難過單打好多
裝都未齊用櫻花無腦刷素材冇人權
我街場用看破多d
老手玩下櫻花懶下冇咩問題 特別打d廢野果陣
但新手一黎就櫻花就真係變左唔識玩真正既太刀啦
人地用乜都要管咁惡 大把輕鬆玩同陪人玩嘅人
看破個代價太大,就算閃到,斬唔到都無晒條氣
反而特殊收刀可以用小居合/碌 取消
佢講到唔練千幾二千場就唔應該玩MH咁
大佬,大把人想爽下,唔想磨技術
咁既話玩櫻花有咩問題?

自己唔會叫人用,但都唔會屌人用

利申:單打集會練緊居合上紅刃
講真 新手一開始一定要爽下先會入坑
入左坑自自然然會研究
一開始就叫人練 人哋點會睬你
櫻花換走嘅只係飛踢,
就算用櫻花一早上咗紅刃,都可以繼續練習用看破/居合,睇用嘅人咩心態

新手只係贏到已經好開心,無謂趕走人
精英中心唔收垃圾
太刀d櫻花撚冇輸出垃撚圾
人地一早話咗想玩得好就唔好用櫻花
咁想鳩打咪繼續用囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞