「MH.Rise」 太刀研究所

1001 回覆
22 Like 285 Dislike
邊隻怪熟就練邊隻
我認我廢單打用櫻花斬好難上到紅刃
因為大居合真係比較難中
怨虎龍啦
調轉左
應該係睇你熟邊隻怪,就用佢黎練
轟龍都爽
其他武器都有d得意搞笑造型
係得太刀冇
想問下兜割個zr係幾時禁有時出到有時出唔到
由頭到尾禁實就得 唔洗理
睇上面d人講到冇櫻花單打都好難上紅刃就知家陣班友連氣刃斬都唔會練
solo反而難上刃係咩事
聯機隻嘢追住啲遠攻打就話難啲上刃啫
btw 今集拔刀術變咗太刀專屬技咁勁冇人講?
我覺得櫻花打團戰真係超有用 大佬有時佢亂咁走 真係燥撚到仆街 你根本有時連刃都上唔到 我諗上面巴打咁堅持應該單機多
單打就兜啦 隻怪只會lock 住你
唔使搵佢 上紅刃易好多
團戰我真心唔同諗法
清你個數亂黎喎,唔好以為鳩吹一個數厄師奶得啦,家陣講股牙?

我用鐵刀1空身

紅刃照你拔刀2連小居合櫻花打190,3次就570
拔刀2連小居合兜割打287,3次應該係861

即係你個數,係兜割跌左斬,紅黃白咁打3次
實際有冇人會咁做先,兜割跌刃傷害差成倍,你已經用拔刀2連同小居合稀釋左個差距,仲要3條蟲俾自己loop3次櫻花,仲要跌刃兜割都輸成15%總傷,仲有咩好講?

仲有我r左成朝頭點解係3次,原來你d櫻花撚,要長期3條蟲loop cd先會比較快,如果得2條蟲cd卡死根本出唔到櫻花傷害跌得仲撚勁

同埋,我幫你測埋拔刀2連小居合之後氣刃2一文字無雙斬,呢套同你出完招櫻花既差唔多出招時間,黃刃係180,紅刃係187,同你駁櫻花只係差好少好少,櫻花仲成日斬左唔知去邊,不如直接氣刃斬算啦,如果你識用佢個無敵時間不如用返見切啦下話
團戰你用返氣刃123or剛氣刃上,個傷害同時間都同櫻花差唔多,我個人認為剛氣刃斬個打點同操控位移正過櫻花多多聲添,而且一有位兜割就拉開左個傷害了
其實講到尾唔係見切唔到居合難
而係連氣刃斬都懶得用真鳩斬等cd
Solo 真係鳩居合鳩見切都上到刃
咁都做唔到就真係練下先好發表意見

不過講真我都係用緊櫻花斬
純粹係因為自己貪順手
用櫻花斬唔使好似兜割咁集中去打
盟埋交換技3有剛氣刃斬就算要體操都係三刀嘅事
不過兜割又型又勁 我自己都好難取捨 單打我唔會
櫻花啦 咁多機會居合
團戰我屌你老母真係燥撚到仆街
有時上左紅 出到兜割仆你個街佢追第二個 唔中又跌刃 真係揼春
其實有氣刃斬,時間傷害同櫻花差唔多既時候,櫻花作為一招阻塞傷害既技仲有冇必要?

追怪問題係咁多代都有既事,全武器連遠程都要練既野黎,如果攪到要靠櫻花去追怪先上到刃,咁都幾大獲下,仲依賴落去真係前路茫茫

btw,有d人會話,自己開心咪得,唔駛理人點講

ok,冇問題架,但你上黎討論區,睇人點講為乜?又撚扮wfc又撚唔灑脫,又要死拗話櫻花work,會唔會矛盾左d?
自己去砌裝器砌咪得 唔揀納刀揀晒你鍾意嘅技
咁櫻花斬團戰真係冇得輸喔
上網隨機同人玩, 條龍又亂鳩咁走,
唔通仲on99企起度等出大居合咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞