網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
想問下點樣無奶

魔法異世題目呢本好正
怪物被殺就會死最新一章係唔係想被封書
佢係少數西方背景種田流又唔大中華膠嘅書,就算係《詭祕之主》都唔多唔少有種批判西方嘅味道,大中華膠三寶「廢除帝制、妖化宗教、貶低西方」,《女巫》故事入面雖然宗教係初期反派,但係宗教本身個目的都係為左拯救人類,本書無特別去批判宗教呢樣野,最多係批判當權者自私自利違背左初衷同短視

帝制無廢到,主角稱埋帝,就算到結局都一直維持帝制。至於大中華膠成日貶鳩西方海盜血統、殖民主義、干涉別國、霸權主義,主角喺統一人類過程入面全部都做齊,所以更加唔會批判自己,亦都無吹噓過什麼什麼東方儒家思想、忠孝仁義呢d
但佢女巫個套人民的軍隊完全係照抄紅軍起義既思想教育喎
有冇啲類似 我真沒有底牌 呢類書

幾頂癮
其實主角好正
偉大嘅存在愛著世人
即使依種愛冇人理解
糧草啦
佢而家都好有 計劃經濟 共產主義 嘅影子
經濟理解都基本係馬克斯嗰套
不過的確唔大中華
點解佢新書天道方程式無咩人氣咁嘅?
開唔開好
唔好睇
單純係女巫換左中幻皮炒冷飯 後尾仲要加埋西幻精靈
扶桑入侵中原 西方投靠中原 後面各種天朝大國毒點應有盡有
天朝大國咁大中華都係不了
食屎狗
近排見冇咩書睇
就去睇洪荒歷
本身先文筆好撚差,但話有鄭吒果d 出現都睇下
點知開波無耐就有個角色係香港人 又係度抹黑收錢佔中
即時刪左唔睇算
睇咗女巫 追晒黎明之劍
想問重有冇類似有啲異能又起下野種下田既書推介
最好完本
有無人同我一樣睇詭秘之主睇到成日發埋啲神神怪怪既夢
神秘復甦又要變週更
詭秘之主好耐啦喎
呢本設定係唔錯嘅
習慣搵啲完本先睇
詭秘未完
屌你老味,連小說頻道都執粒

敬告廣大書友:
小說頻道網站,自開站以來,陪伴諸多書友走過了十幾個年頭, 如今,隨著時代的變遷,也即將畫下句點。
小說頻道網站、愛戀頻道網站、購物頻道網站,將於110年7月31日關站,專注於實體小說的出版。
曾在小說頻道網站刊載作品的作者,請記得於關站日之前,將作品備份下載。
關站後,實體書出版的相關資訊,可於小說頻道官方臉書、愛戀頻道官方臉書查詢。
實體書的購買,可至全省各大經銷,或於博客來和金石堂等網路書店、臉書私訊、來電購買。
關站後,持有方舟幣的讀者,可mail到 ebook@nch.com.tw 或臉書私訊或加入小說頻道line(line id:nch1234567),附上購物頻道會員帳號密碼購買電子書。若需下載之前購買過的電子書,亦可附上購物頻道會員帳號密碼來信連絡。來信主旨請註明「電子書相關問題」。

感謝一直陪伴的廣大書友,祝願 平安喜樂 110.06.20
有無啲創意十足嘅無限流推薦
eg 驚慄樂園 48小時
我見完左啦wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞