網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
邊三部曲 書荒想開
個作者頭三本書就係
http://www.trxs.cc/

愛莫能助。 我都唔記得點樣來的。網址上高, 睇下你自己搞唔搞得掂d setting. 話易不易話難不難。
書荒太緊要
開始搵返好耐以前嘅書
睇下有冇人有印象喺起點睇過應該超過十年都有
主角好似係白虎定饕餮
有兩個同伴其中一個應該係男吸血鬼 另一個女仔唔記得咩黎
有個類似聯盟嘅物體 好似通常三人一組
現代背景

如果有類似貓膩或者蠱真人水準都歡迎分享

同場加映 有兩本舊書睇完覺得都可以拎黎消磨下時間
平天策 劍王朝
詭秘之主
有冇凡文同人文睇吓?
我一直對元瑤被cut呢件事耿耿於懷
所以搵咗本“我在凡人科學修仙”
所謂科學理論大部分我skip曬

而家100萬字去到元嬰初期
元瑤同居緊, 應該會比主角收
凌玉靈都幾曖昧
紫南兩個唔敢搞, 唔敢得罪時間道祖
點解搞紫南就得罪,搞元瑤就唔會?
宰執天下後面悶到要飛住睇
啲分支多到呢, 有啲根本唔駛太詳細咁講, 又唔係真係讀歷史書...
啲人物又係, 後面經常得閒又講下A角色點點點, 然後B角色點點點, C角色點點點, 唔同角色嘅角度的確可以令到成個故事立體化, 但你不停咁用唔同角色去睇就會變到令人煩厭, 簡直本末倒置
睇到議會冇睇前面寫得精彩,越後越垃圾。
鐘意宋朝可以睇下幸福來敲門本寒門宰相
作者之前嗰本大明文魁已經完本,科舉文入面呢個作者真係第一
雖然仙界編講過會穿越救元瑤
韓老魔同佢似sp多過情人
韓立好少回憶佢
除咗紫南其他人佢根本唔在意
就例如消失的銀月
所以我冇再追黎明之劍
一日一更仲同我玩分鏡
出晒先算
赤心巡天睇到live,黃河之會嘅戰鬥真係好撚正,寫打鬥寫到咁暢快嘅書真係好少見,諗返起詭秘後期啲垃圾打鬥就真係
有冇人睇緊道門養魚人
有冇d類似全職法師 or 永夜君王嘅書推介?
我無效你個無效
好似《一世之尊》入面d彼岸大戰咁,穿越時空鬥改歷史
一世之尊係釣魚大賽
要搞緊係搞陳巧倩,原著都無填到坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞