網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有武夫,佛門,道門,蠱師,巫師,術士,儒家,分一到九品,每品都有唔同名,好似佛門一品叫菩薩,術士一品叫天命師,三品開始全部幾百年命,一品再上就係神,即係咩道尊,佛陀個d。
古屍線直頭消失埋
死人經
有冇人可以答我超維術士條主線有冇講到一半?

其實真係好鍾意佢故事同世界觀 但屌佢拖撚到呢
有d似詭祕之主
有啲係
霸蟹好似係妹妹
依本唔知會唔會寫埋聖界
再寫十年都無問題
典型小白文
好舊式
萬族之劫邊忽好睇?作者想塑造一個新小說體系但明顯眼高手底駕御唔到,主角喺學校後期故事線就開始混亂,而且好多配角性格唔鮮明反派都係弱智一直送頭送錢俾主角,以小白文黎講絕對係毒草。
套嘢只要除消了主角所有劇情,絕對是神作
係wo
完全唔記得左
爽文唔好睇得太認真 中期開始佢d戰力開咗寫崩
總之記住呢本野氣運=無敵

我睇到400章頂唔順 親情、友情、愛情好似消失晒,主角老豆、同學、女角都好似消失晒,而且主角開外掛開得太離譜
幫朋友留言
作者話佢響加拿大冇連登account
一直無機會同各位交流
希望借呢個po向各位連登朋友推介一本叫
討厭PvP的我被丟到競技場嘅小說

https://www.penana.com/story/72656/討厭pvp的我被丟到競技場世界

題材係異世界穿越,不過有曬催淚彈示威掟人落樓。個人覺得故事幾好睇,作者整曬人設地圖插畫,睇得出好有誠意。而家連載咗約34話約十六萬字左右,逢星期一三五更新。

唔知有無人睇過呢本小說?
作者俾咗張圖我
唔記得upload埋上嚟添

有蠱真人水準佈局的真係搵唔倒,睇到最後再重睇開頭就會驚覺成堆伏筆一早已經鋪排好。埋伏筆埋幾百萬字只此一家。唯有追蠱真人另一半無限血核。
無限血核伏筆都埋得好精彩,係開初慢熱。要捱到第一卷180章左右就會有個高潮位,跟住就會上癮不停追。

如果鍾意伏筆 然後我成為了獵人都唔錯,聽日的死而替生劇情都反轉得唔錯。

如果係鍾意黑暗文推薦黑暗王者,設定都好弘大,係血腥殘忍程度冠絕起點(好似封咗大量章節建議揾盜版反而會齊)
無限血核要捱到170章,伏筆就出架啦
有冇人有睇踏星?
我睇到一半都已經不斷飛住睇,佢除咗主角外,其他人有靈魂同實在好多
就算是係互相算計,計謀內容都好睇好多
但一到主角出現,所有鋪排都浪費曬,佢直頭係金手指到完場
唔好提黑暗王者 虐到胃痛都算
最接受唔到男主做所有野為左個聖母 個結局仲要係全起點最慘
末世黑暗先真實架嗎,打開起點末世分類成堆垃圾喺末世hehehaha咁,開party咩?
冇錯係虐,但係故事設定真係好吸引。詭異的高牆、神秘的力量、末日的真相,追到停唔倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞