網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我知比人封左
但見咁多位傾得咁開心
以為作者有係其他地方完書
打更人最好睇就係猴佬讀心術
《帝霸》已經四千四百章、一千三百五十萬字
30秒睇完一章架啦,全部都係水嚟
你未開既都值得睇
睇睇到第四大章(攻天庭)完就得
黑夜與巨龍途徑
克蘇魯神話 + SCP
你竟然仲有留意.....................
整到無書好睇
攻天庭改做收尾其實都係好好
個體系咁似詭秘之主嘅
係咪又係序列9>序列0?
文筆無得比架啦,但我自己睇到第7章就好撚尷 無啦啦個主角好似咒術宿儺上身咁
間唔中去睇下完左未
棄左幾次,又睇返
等緊佢終極征戰好耐
我剩係想睇鴻天女帝,對其他人無興趣,等佢完左先
因為唔比寫中國
連國家名、地方名都唔可以寫故事
只可以我在東京教劍道
唔可以我去北京教劍道
黑暗王者睇左就快600
唔知睇唔睇落去好
好撚虐主
唔好睇啦..個結局為虐主而虐
如果你頂到去結局就會發現主角做既所有野都係一場空
唔介意就照睇 但係本書虐既程度係幾何級咁上
我直接飛去睇結局算
殺神永生前、中期都係
我都係啱啱讀完, 好後悔浪費左時間
已經唔係虐主既問題, 係作者太廢
作者有好多自以為新穎, 反套路, 言之有物既概念
先唔講呢啲概念好定唔好, 但作者一無文筆, 二無鋪排劇情大綱既能力
結果就係劇情犯駁人物空洞, 為左扮講到呢啲概念就寫一大堆突兀既情節, 到後期寫唔通就換地圖換副本再殺一次全世界
其實真係唔奇 壁主正路應該留守係自己壁到 無啦啦唔會去人到 先唔講有冇其他壁位置 就算去到人地壁主都未必會歡迎你 同埋深淵行走只係最低要求 亞里士多德只係下位深淵 深淵之主先有資格當後花園咁行
希爾維亞冇錢都唔奇 泊爾嘉個d近魔坑先有高科技同多啲深淵 又或者亞里士多德唔想多個深淵
至於點解唔自己培養 可能真係冇人識佢點生育個d
主角養到變畸形
不過都有可能係作者冇諗咁多 唯有讀者自己解釋埋
下 乜係咁咩 見佢新個本好似歡樂懶搞笑就冇睇
耳根又係咁 其實可能黑暗向書對作者都好大負擔
十分少有的高質西幻。 謀算複雜得又來又講得通,講得明,女角又有特色。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞