網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有無人用e reader黎追連載緊既網絡小說
最近覺得近視又深左想買部kindle/kobo睇下 但睇網絡小說多又好似好難搞
滿600章就down txt扔入kindle
唔夠100萬字就算啦
Kindle browser係世界級垃圾
完本先放kindle啦
後面有少少跳黎跳去
講下呢邊又講果到
唔知想點
只睇過黎明同女巫
我都覺得盲盲哋
超維術士
講一個地球人穿越位面去到魔法世界俾土著貴族所救然後做埋貴族2個仔嘅老師,後來因為地球人嘅身份俾位面排斥身體機能衰退佢個學生即係主角就想搵方法救老師,喺一次偶然下知道法術可以暫時減緩老師死亡過程之後就開始咗巫師之旅。
呢本書世界觀唔錯而且作者有咁上下筆力人物性格鮮明,唔會因為配角二打六就草草描寫了事,但故事推展真係好慢,依家2709章八百幾萬字都未寫到另一個更高級嘅巫師世界。
呢本我有睇
天賦更差, 比凡人更加hard-core
130萬字終於升咗上金丹

呢本書嘅主角三觀正常
雖然為咗修仙比較壓抑感情
但係恩怨分明, 亦冇嗰d羞辱手下敗將嘅白痴情節

皓玉真仙應該算作黑暗流
主角人品差, 作者更差
我發現佢成日刪書評
而家我兩本都追到live,書荒,你有冇推薦
開始左睇網絡小說之後加深左成百度近視
想問問咩網有 「然後我成為了獵人」的全本,google過見好多網站都斷更左
屌 唔小心睇完本姐姐是大明星
原來後宮文嚟 仆街個主角仲要對唔住哂三個女人(條仆街仲想開第四個
後宮文唔係未睇過 仆街到咁第一次見
睇哂未

有個版本係有個女主角飲醉俾個路人姦撚咗 仲要係第一次
你是咪睇錯咗h文咋
唔係你估作者 中原五綠個名點黎

聽講因為作者咁寫有幾個盟主嬲到直接走埋群

作者先識驚重寫
睇名以為係講主角點攻略"親"姐姐
大陸人真係得

你見高官十幾個老婆好平常
中原五綠點解會有躍千愁, 黑人問號
唔係剩係飛天個戰如意咋咩, 但戰如意都係佢自己單戀唧, 綠咩鬼帽?
你講果啲明顯為錢
我講心甘情願喎, 古時皇帝都唔得啦, 愛情講緊絕對自私, 根本冇任何可能些牙老公老婆
躍千愁送女喎,仲唔只一本,有冇睇《飛天》?
戰如意咪就係飛天
送女指作者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞