網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
不過講開又講,「創意枯竭」呢樣野係全球性問題,無論日本動漫定係美國電影都係新不如舊,睇返90年代真係年年有經典,20年後仲有尾果水,去到2010年開始d野真係慘不忍睹
文筆劇情合理性創新性 一d都冇

仲要勁多詆毀其他國家/地方 既打飛機心態

抄完人野 再笑鳩原創on9
iPhone 4 2012年左右出
帶起左互聯網時代
果時開始接觸到新既世界 而呢個世界好多時直接將D 野放係你眼前
互聯網未興趣 你有時可能會諗雞點樣生蛋既呢? 世界冇人之前係點既呢?
依家大家都直接將個問題比google 攞答案
但以前大家係會ff 下
依家D bb 直情出世已經摸住ipad
劣幣驅逐良幣

等於原神做到年收過億 你仲會唔會扔錢整多隻巫師3 D2 級數嘅嘢

當簽到流 直播流呢啲垃圾都可以寫出黎賣到錢 仲邊會有人去開拓創意
冇辦法 網文搞到今時今日咁 好多作者應該都係身不由己

當初耳根第一本書 仙逆 成本就係講主角[逆]既信念 去反抗
但去到依家淪落到轉型要寫埋D低能搞笑書

如果耳根冇賣個筆名 都算幾唏噓

近既有烏賊本詭秘 因為起點改合約 硬生生將本神作搞爛尾 好撚可惜
有冇睇過黃昏編年史
琥珀流
200萬字已完本
睇到中後期
詭秘話有2丫嘛,不過老實講唔睇好,一個作者掉低左本書一段日子再寫返個感覺會無晒,起點d所謂續集有邊本係成功丫
雪中悍刀行好似幾好評
仲有紫川
紫川好睇
想問你地睇書係比唔比錢定用咩apps睇?
紫川係正,但個作者之後都冇佳作,有點可惜
邊到有淫術結局睇
推本書
赤心巡天
好好睇
有無人有睇赤心巡天
個人覺得應該係近兩年最好睇嘅修仙類小說
好書會係起點俾錢
我的混沌城
名義上塔防實質領主型 網遊背景
而家有無西幻好睇?
放開那個女巫
天道方程式我live緊
有冇人有睇六朝清羽記/燕歌行/雲龍吟
赤心去到楓林城gg之後先黎料
之前個d 鋪緊個背景 世界觀 有d 無聊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞