網絡小說集中討論區<18>

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
啱啱睇完諸界末日 啲局中局中局都幾好睇
但好似一有咩事就返去過去咁
後期啲戰鬥麻麻地
全部都係唔知乜鳩法則
敵人level又唔知點計
後面LEVEL基本冇咩關係, 係睇下邊個金手指勁
由頭到尾都唔覺佢D level 重要
D level 真係浮雲
不過D劇情成日反轉好正

時間線就冇咩用,因為基本上有返少少level嘅人都可以穿越時間
睇完本《黑暗王者》, 還好啦, 又未至於垃圾又未話好好睇
真⋯ 睇d乜都覺得差幾班
神術喺世界觀未展開的時候睇好神奇,但去到後面你見倒喺堆大人物眼中甚麼都不是。
表層世界的統治者冇咁的能力對付主角,更高層的統治者對底下的科技睇唔上眼。所以根本無人care主角
神化傳記魔痕冇人知有幾奇。文中講過,所謂的牆內世界只係圈養人類的實驗室,為防人類脫離掌控佢地根本無意推動技術發展。
寫死女主一戰我已經唔記得,不過好多人喺度棄書。
至於心嗰一段都係睇佢設定的遮。乜野冰火平衡可以成神,我地用現實科學睇都係9吹。
神術係大人物眼中梗係唔奇
但最初頭會留意到主角係元素神殿班人,果班人腦裝屎先會覺得唔奇怪
講到尾所謂神術就係科技研究,班大師自己都未必係有生之年研究到咁多神術,就咁睇到一個廿歲都冇嘅小朋友單人匹馬接二連三咁開發出嚟,正常人都會諗佢係唔係得到舊時代人類傳承啦
至於神化傳奇海莉沙唔係一族族長都知,三個狩獵家族族長會唔知,咪講笑啦...
就算無意推動科技都唔代入面啲人弱智,就連壁主都冇諗過自己養啲傳奇魔物,會唔會係咁?明顯就係無腦升級文常犯錯誤之一,得主角諗到其他人都係弱智諗唔到
蠱真人邊到有得睇?
網上面淨搵到去到 「方源、巨陽戰星宿」
傳奇魔物係希爾維亞個到係比較少見 知道都唔代表做到 佢又冇講魔物比人囚禁會唔會繼續生仔 同埋生育能力係點又唔知
出到壁外就大把 拓荒者主宰級係要神化傳奇魔痕

女主角戰死係因為隻屍王追住佢 個妹又煩住哂

神術個部分都係飛住睇 其實佢都成日轉主題同地圖

btw管家尼古丁同領養個對兄妹去左邊 好似唔見佢有再提
中第一樣
不過都算唔多 好耐出現幾句刷存在感
去人地國土教自己文化當宣洩主權贏左既啦
其實都係為咗搵食姐

如果寫主角做咗重生日本人 又唔愛國 分分鐘俾人舉報成本書封埋
壁主騎飛龍返神國唔去其他壁都合理 佢去到神國咪又只係下位深淵 冇乜特別 連佢個女都好似只係內荒級拓荒者 姐係主宰係真係好難搵到神化傳奇魔痕 我記得神化好似要5條ge?

其實好似後尾係屍王追住 咁女主又估唔到個妹咁狠 其實佢都聖母on99

最後個到都有啲急 但講到屋企人都比人挾持哂就冇野好講
人心係好難預測 姐係大功臣係差個皇位就做到皇帝咁 雖然我都消化左好耐
話說唔知你地知唔知,作者生cancer冇再寫書,唔知宜家點樣
因為作者係寫到依章
成班人被人封
然後再無更新
蠱真人邊到有得睇?
網上面淨搵到去到 「方源、巨陽戰星宿」
因為作者係寫到依章
成本書被人封
然後再無更新
有冇d主角好撚勁但成日扮豬食老虎
李七夜
李總每次出手前都叫人快D走佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞