去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
係我就覆返佢:
邊個話顧客永遠是對的?
臨時臨急叫人改乜改乜,點解咁冇責任唔一早講?
個客大改,佢願意俾幾多服務費先?
你又肯俾返幾多服務費我袋?

佢唔請大不了走人,出邊大把工
又萬一又如果 你問下佢 如果你老母死咗你會點做
On9 緊係話working hour先改
咁梗係有
但佢真係乜都唔識 問埋啲101 BB班問題
嗰日上到去成間公司得佢同個背心熱褲女同事
我都懷疑佢係咪二世祖扮開公司實情扑嘢
睇下我嘅回報(人工)值唔值得我放棄個演唱會,不過我相信貴公司係唔會待薄員工嘅
明知無機會就當然咁回:

咁我當然選擇繼續開心落去啦,總好過喺一間唔識帶客,容許個客隨時交project 前一晚改野嘅公司虛渡光陰啦,哈哈哈哈。
政府之前有資助 計計埋埋佢出1-3k都請到個FG
Ching 平時比人餵開食屎?
利申:我同你老母交過手
你會唔會太老實
Interview: 跟個客要求改返好係我責任黎 一定會準時改完比佢 有需要既可能睇少一次演唱會
做果陣: 屌聽日dead啦 改唔切喎 一係你改deadline 一係你自己改
(客氣ver) : 唔好意思聽日deadline啦 我無辦法保證係deadline前妥善完成 如果真係有需要既我3日後比你啦
都係去醫院
正確答案係叫個客加錢,加到錢咪做
唔加錢咪淨係得佢本身傾好既product,繼續去睇concert
無啦啦有野要改仲要urgent唔通免費同佢做?
尷尬
佢講完岩先你唔係咁講嫁呢d位其實可以開始扮傻
「係喎哈哈冇諗到添,你講完先提醒左我」唔岩加多句「你地經歷得多諗野既角度果然闊d」
咁樣其實好夠
伸手不打笑臉人,賺完佢就唔好意思jer你,當然可能佢係試緊你呢樣野添
利申不嬲都會駁一次之後轉馱加扮傻,早排見工答完問題比人jer左一次我駁番佢佢再jer我就好似上面咁應,最後請左
其實係Iq題黎 佢都無話個大pj係你跟開 關你咩事
假就對自己唔住

正常你見到要改,掃一眼就知道做唔做得切
做唔切咪唔睇演唱會囉
人醒目自然識判斷

問返佢係咪想請個奴隸
奴隸點都答留係度做嫁喇
但奴隸做嘢唔醒阿麻

要兜個圈開門見山
唔好比人食住
要堅定話自己繼續去睇
咁都有意見叫佢收嗲
權力令人腐化 hr日日被啲interviewee奶鞋底 自然人都串啲 但事實上都只係一個hr 逗嗰雞水人工
問:你間公司人地話大改就免費幫人大改咁無出色?
演唱會?咩演唱會?同工作有關?
如果唔係工作上必需,唔會做呢d無聊野
貴公司d人成日收工都會睇演唱會?
咁邊個負責ot?
前日個條扑野工廠片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞