去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
唔知點解大家都覺得「做agency預左畀人屌」
對客嘅工我做過,閪客可以有幾閪我都見過
但係咪代表大家未係同事,已經可以撚狗咁撚?
我明知對外有壓力,客係金主受氣係正常
但幾時開始人工包埋受「不必要嘅氣」,唔係講緊湊客嘅氣,係老細為挑剔而挑剔嘅說話
更何況我只係去見工

唔關有冇料事,我估就算我答得幾好佢都有位入
所以而家有online interview成本低好多
唔岩傾就渣渣臨收線咪撚再講
其實习難你,正因為你喺人選之一。無chance嘅,寒喧兩句就請佢走,你估我好得閒?
利申: HR
白痴仔
真 又要打工又想完全表達自己
咁點解唔自己開公司 咪百份百唔受氣
反而我係到吹下水賣下笑
公司賺唔賺都唔關我事 人工照拎
蝕錢又係佢蝕
做得再差都有錢收
你咪吠囉
最差都係冇左份工 唔會蝕
做夠試用期我屌返老細都仲得
佢炒我都仲可以同佢互屌一個月
佢都仲要出埋果個月糧比我
邊個嬲啲
咁點解要講冇野做好得閒,咁充實不如一直開心落去呢啲廢話
我相信有sense嘅hr唔會講廢話
呢間都聽聞係幾西下嫁
佢係如果
但事實上都好多野要大改小改
講起佢最後其實出左offer比我
(可能因為我出價低 fg無ft exp出13k)
今日第4日已經想resign
搭車諗起都眼濕濕
又要人有張沙紙
又要人一fg就有曬經驗
唔係 係做跟單 (即係merchandiser)
我in既position係assistant merchandiser
又唔關老細事?
好多公司老細做白面,HR 做黑面
HR 代表緊老細,老細唔ok,HR點會做啊
你問返佢想要乜撚答案囉
依家時間唔夠, 死都死唔到出黎, 問我點撚樣, 可以點撚樣啊?
一係同班客再傾, 一係就請多D人做囉
一個人兩隻手, 做唔哂就係做唔哂架啦, 你唔夠人做野關我撚事咩
講真我自己冇做過呢d濕尻工。可能呢行真係咁樣我唔知
但我自己打工,我就睇佢平時係點,一次半次,你平時唔係好乞人憎,講真捱義氣咁做,我唔緊要ge。
但你長期都係咁的話,真係你做埋我果份。依家我奉旨得閒應酬你?
見工phone in interview 問人工 expect 幾多
上到去斬一半, 當場屌柒佢浪費大家時間

dllm 唔好請人啦,留番d 錢比你地執藥啦
有冇人做過prizm 有個manager好撚閪
呢個真 之前試過面試唔對路都照做
結果做個幾月就quit左
Agency真係搵狗做啦,日日ot比人屌,有幾犯賤先會揀agency唔搵大公司
收到個電話叫我interview
但幾點都冇比就冇去in
我刁你啦 刁難

HR個個學似你同樓主講條撚樣咁撚柒 有爺生無乸教
唔怪之得你地啲公司請唔撚到正常人啦
好似個post del 咗coment
答: 一路睇演唱會一路改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞