去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
未有offer冇工做啊
咁易答 一開始話直接唔睇就得啦 咁都刁難
唉 咁樣樣呀
記住佢踩你唔係因為你能力低
而係佢一無是處 自卑 心理唔平衡
或者係壓價嘅手法
其實如果feel到人地唔會請你 冇心請你
你根本話可以hea答 or 串鳩佢

你係應徵 唔係 求職
多謝你不過佢出offer我都要諗吓 個份都係煙腸嚟 我都係defer
唔使諗
interview嗰日已經令你hard feel
以後嘅日子好極有限

珍惜生命 遠離西工
哈哈哈哈哈 多謝你咁我唔交啲follow up文件了
冇錯 交follow up 文件交嚟都浪費時間
你同老細關係係對等㗎
佢用錢買你嘅時間 你用時間買佢啲錢咋
都痴撚線
因為呢條問題就去決定請唔請人既公司唔做都擺啦。
樓豬已經話早D 返公司做,唔係話唔做
自己時間Balance 翻翻工同自己生活有咩問題
間公司要你答唔睇演唱會既話,個老細一撚定係D 我行我素理撚得你死既人

其實見工都睇雙方夾唔夾
見工都臭西樣 尤其line manager
都唔撚使夾落去
push
係咪同一間?

見工個hr問我 今晚有個親人擺酒 但你未做晒啲嘢 點做
https://lih.kg/2499872
我都想知
如果唔壓價,咁我都會當係考驗
p
p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞