去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
諗起龍咁威
呢d串番佢咪得
每次聽到呢d閪問題
一律直接ban撚左間閪公司
反正你都唔會想係呢度做
道理係自己度咪直接開拖反擊

我緊係去睇演唱會啦
呢d無理要求揸旗人拎唔到期係佢無能
呀頭應揸旗人搞得掂係佢安排失當
我要因為管理問題而ot做
不如你抄晒班管理層
我出埋佢份糧咪得 使撚要管理層
你:我係黎生個fd
正常公司先唔會
我in過咁多間寫app寫web呢D要趕project既工,佢最多問你交貨之前可能要OT,唔會話你唔OT就一定係你問題
本身interview係對等關係,佢in你之餘都係你in緊佢,所以佢講得出呢D野份工一定係垃圾工黎,狗也不屌
好主意
真係幾靚仔
HR: 你會唔會覺得你handle唔到份工 點解唔可以睇完演唱會再做?
你做野好慢?
You piece of shit
i am fxxking champ
Fxxk you!
根據自己既經驗都知啲客想點改
所以一早預備咗幾個version
去睇演唱會前就就send 到比佢
problem solved

如果佢睇完都仲有minor 野要執
睇完再執,時間啱啱好
原來間野係marketing agency
今次廣告都唔洗賣
橋都唔洗度就出名左
最少睇呢個po之前我唔識呢間野
咁樓主都算好彩wor
如果第時要under呢個老細真係陰功
係衰在當時無串返佢姐
呢間俾狗做
大pj?五分鐘搞掂啦,冇問題
吹大左?你都係問假設性問題啫
但樓主一開始就咁答咪試唔到個腦細囉
個腦細咁弱智咁閪 唔好彩請左其實仲衰
斷估又唔係咩高薪厚職
一定會,其實呢d Case 你點答都可以有野挑剔,個情景佢出既,大撚晒
你唔做話聽日office hour 先,就話你無commitment
你話立即做咪話你能力有問題,點解唔可以睇情況睇完演唱會先返去做,我地公司唔係要請頭牛
你答佢睇完演唱會先做佢又會話你點解唔即刻做,演唱會真係咁重要?依加d 後生唔識分輕重
如果答佢你做呢行好有經驗,預先做定幾個version,佢又會話咁個客要既你無準備呢? 做人唔好咁自負

所以跟本任up
https://www.facebook.com/fimmick

琴日都見到有幾個人留咗Comment, 今日就唔見哂, 更加覺得係真
見工應該答唔睇演唱會
請咗你之後就放工熄電話
media係專業地鳩噏 又要俾人日卒卒卒
不如跳in hse marketing 朝九晚五咪好囉
AS位仲on9
淨係不停跟野夾野
但真係去到execution
design/production 又唔係真係你做
得d Soft skill 又好撚低賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞