去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
得罪人多稱呼人少真係小心啲
煙腸仔啫
打撚死都唔會咁答
大家開門見山
廢事佢比錯期望
日後又話你當日唔係咁答
2019年8月in過一份
首先in既地點, 的士係唔到, 落左車去行10分鐘
in個陣「
1. 你公開試成績唔係咁好wor, 點解既?
2. 你大學成績gpa唔係特別高wor, 係唔係能力有問題?
3. 點解舊個份工做左幾年 唔做既, 係唔係人事有問題呀?
4. 你夜晚要照顧屋企人 會唔會影響工作能力呀」
係星期二in完, 個日又叫我去second in, 都係問同樣問題 同一個
second in完即刻出offer 7日AL 兩個月通知期冇試用期, 人工仲要比舊個工低$3000, 講到皇恩浩蕩咁施捨我一個offer
即刻無要offer,
之後見佢jobsdb請左半年仲有廣告登緊

垃圾公司
垃圾公司遺害人間
叫佢含撚
你做開奴隸姐
見工梗係老蓮都答yes
到時再諗其他藉口
Interview 係雙向既。你觀察到佢咁西請你你都唔去啦,總好過入左去日日俾人撚
答錯哂 梗係張飛會俾老細睇 自己OT拆掂佢啦
有無得投訴佢唔專業呀?
呢啲垃圾公司 唔做都罷啦
港式HR野, 最好你老母病危通知, 都係公司OT
見咩最後一面啫, 人都就死, 見完返生就話啫
交唔到貨俾個客你賣埋屎忽都冇用

實情係勞工市場大把野做, 但交唔到貨俾個客係你賣埋屎忽都冇用
我做緊vendor都未試過被客咁屌啦ON9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞