去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
呢兩條友聽朝個LinkedIn 會有幾多個view
成間公司最撚無用就係hr
連茶水阿姐都有用過你地呀
吹到我俾埋錢,叫埋其他同事一齊做囉。

都話唔係大改落,咁仲有咩問題
個中年男人撚鳩你
一聽就知間公司閪,真係有offer都唔好做
好尷尬…
樓上回覆幾個都in過講話似上邊果個

睇嚟我當年嘅interview都算係咁,冇比佢地串到hihi可能我係IT team佢唔熟所以直接比team head in
呢份西工 12k請人 做到隻狗
咪做好過
樓主你又幾戇鳩
第一時間就答唔撚睇個演唱會 做埋先再算喇
我覺得問得幾好,而家係interview 問下佢了解下佢間公司既處事手法有咩問題
仲要趁依家疫情多人失業 態度會更加閪
pose
本身好認真睇都笑左
on9個客要改requirement係佢問題
除非係你自己做錯野
否則不嬲啲野都唔可以隨便加/改requirement
個客要改嘅話佢就要預左要延遲交貨時間
一定唔會用自己時間同佢改
唔係嘅話啲閪客一定隨便改啦
正常公司應該要有呢啲policy
而且係要全部人都堅守呢樣野
唔係到時啲閪客就會話a都做到你點解做唔到
唔係crm 個個喇
靚仔又後生 同佢交手過 佢係尊重人嘅

利申:行內人 勿相認
直頭話送埋張飛俾你睇
我留低ot
我就係fimmick事頭,認得你份cv啦
好多人唔係呢行可能唔識

我自己都係做agency,預過唔少呢啲濕尻客,唔係交project最尾一刻都唔撚改,前幾個鐘就會發現好撚多錯處,跟住啲錯又唔撚一次過講,錯完A又錯B試過有次訓訓下教凌晨三點比人叫醒改野跟住仲要三催四催,好似5分鐘就要改到比你咁

所以佢問得你,你實要話唔撚睇演唱會,為左公司一定赴湯蹈火在所不辭,邊睇邊做都要改比佢!何況interview都係見人講人話,見鬼講鬼話姐

樓主應該係fg見工所以未真正做過亦都奉勸你唔係好有奴性都唔好做呢行
幾年前搵佢哋 pitch 啲 digital campaign
好可惜我哋 in-house 有 digital 勁人
問啲 details 佢哋答唔出
仲要西返我哋面
舊年正苦咪攪咗啲咩基金比人申請
佢哋瘋狂向啲公司仔 sell package
裡面做嘢啲人應該好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞