去見工好似畀人侮辱咁

771 回覆
4552 Like 83 Dislike
有時只係個hr on9
間公司可能正常
你呢d咪叫推向極端囉 講緊講野 你又話一巴車埋黎 兩個都唔同性質

人地hr 都係講如果姐 你咪照同佢講如果囉 有乜問題
下下覺得人地串緊你 撚緊你 真係玻璃心
你夠可以撚返佢轉頭 吹到你事業為重 有演唱會都唔聽搞左公事先 有乜咁大問題?
呢位巴打幾個回覆都好強調「自己畀繄野人做」
標準答案
同意,去見工就係講到自己曉飛,攞咗個 offer 返嚟再諗做唔做先係王道。
filmmick老闆出名好撚柒串⋯心諗憑咩
仲有co-funder
我只係想講莫欺少年窮
你間閪公司就算行內最TOP都封殺唔到樓主
更何況好多人搵工都唔撚係靠Agency
怕你agency有毛?
係就型啲,答佢呢啲假設性問題我唔會答

吹到自己廿四小時俾哂公司
入到去遲早變真
點解唔開全名。
做狗都幾令人自豪。 睇下香港黑警。
無料咪要咪比人咁玩囉
好星爺feel有畫面
咁係你要份工,梗係老閪都話唔睇演唱會啦…過撚左試用期就話知佢世界未日啦…
好賤啊條友
售後服務我都仲明
e 家係個客臨完場要改野
咁deadline 趕唔切改個客係咪可以告我地
請都唔做啦
萬一你改唔切呢?
佢都話改唔切, 咪叫個客extend deadline 囉
無錯,香港地好多人成日驚被封殺
我想話佢地太睇得起自己同睇得起對方
香港其實話大唔大話細唔細
所謂既行頭封殺其實係無可能既事,得啖笑
除非你係咩中聯辦背景成個行業你話事咁就有可能
所以就算起到樓主底,條友咪至多同自己熟既幾個行家講話呢條小朋友係垃圾唔好請佢
但最後有幾多行家會理佢? 聽完就算數架啦,又無錢收既,點會同你放上心幫手bam佢,唔通真係幫手起個db blacklist 咩
況且每一行點都有D 唔太同其他行家交流既公司/人,佢地收唔到風,咪一樣會照In 照請樓主做野
原來垃圾公司黎
多謝樓主提供資料
一開波就話人傻,企到高一高塞錢入人袋
依家老母比人排哂隊咁屌就話自己冇惡意
喂,其實連登仔都係太緊火先要屌你老母,真係冇惡意架
讀書老師閪都好撚煩。
梗係啦 臨時要改嘅傻閪客咪講緊佢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞